MEN'S GUIDE

Έρευνα αποκαλύπτει κάτι ενδιαφέρον για τους άντρες με φουσκωτά μπράτσα

Μια επιστημονική μελέτη που έγινε από ομάδα κοινωνιολόγων και κοινωνικών ψυχολόγων έκανε μερικές ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις για τους άντρες που έχουν καλογυνασμένα και φουσκωτά μπράτσα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το αγγλικό πανεπιστήμιο του Westminster, διαπιστώθηκε πως οι άντρες με καλογυμνασμένα και φουσκωτά  μπράτσα συχνά είναι και σεξιστές και ως εκ τούτου ίσως δεν είναι ιδανικοί σύντροφοι για μια γυναίκα.

Οι ερευνητές εξέτασαν 327 άντρες εκ των οποίων το 1/3 ήταν single και διαπίστωσαν ότι όσο πιο …φουσκωμένα μπράτσα είχαν, τόσο περισσότερες ήταν και οι σεξιστικές τους απόψεις αλλά και ο μισογυνισμός.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως τα καλογυμνασμένα μπράτσα κάνουν "αυτόματα" έναν άντρα και σεξιστή και μισογύνη, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές - κοινωνιολόγους και κοινωνικούς ψυχολόγους, διαπιστώθηκε πως οι άντρες που έχουν πιο σεξιστικές απόψεις για τον ρόλο της γυναίκας σε μια σχέση και στην κοινωνία και δεν πιστεύουν στην ισότητα των δύο φύλων, είναι πολύ πιθανό να πιστεύουν και σε κλισέ στερεότυπα αρρενωπότητας όπως τα φουσκωτά μπράτσα.


Κοινώς δεν είναι τα μπράτσα που κάνουν έναν άντρα σεξιστή, απλά η έρευνα τονίζει πως ένας άντρας που θέλει διακαώς να αποκτήσει φουσκωτά μπράτσα πιθανά να είναι και σεξιστής και να πιστεύει σε "παραδοσιακά αντρικά" πρότυπα κια ως εκ τούτου να μην αποδέχεται το σύγχρονο ρόλο μιας γυναίκας σε μια κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!