VIRAL

Ο καυγάς on air της Κωνσταντοπούλου με την Κοσιώνη που έγινε viral [βίντεο]

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και στην Σία Κοσιώνη παραχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής και τα capital controls. Μόνο που η συζήτηση με την δημοσιογράφο πήρε άλλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα το βίντεο να κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό που επιχειρείται από συγκεκριμένους ευρωπαίους αξιωματούχους είναι μια ευθεία, ωμή, αντιδημοκρατική και αντιευρωπαϊκή παρέμβαση σε μια δημοκρατική διαδικασία που έχει εκκινηθεί με απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων πρόσθεσε ότι «το ερώτημα του δημοψηφίσματος έχει κυριαρχικά διαμορφωθεί από την ελληνική Βουλή. Οφείλουν να σεβαστούν την απόφαση της ελληνική Βουλής» και ότι «οφείλουν να σεβαστούν το ερώτημα όπως διατυπώθηκε από την ελληνική Βουλή κυρίαρχα και οφείλουν να μην δημιουργούν σύγχυση στους ψηφοφόρους».

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με το ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης κάνουν λόγο για σχέδιο ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε: «Εννοείτε τον κ. Μητσοτάκη, τον κ . Μπακογιάννη την κα Μπακογιάννη; Ποιον εννοείτε;». Η απάντηση δεν άρεσε στην Σία Κωσιόνη, η οποία είναι σύντροφος του Κ.Μπακογιάννη και η οποία απάντησε: «Αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι ανήθικο», και πρόσθεσε: «Μην απαντάτε με προσωπικούς υπαινιγμούς γυναίκα προς γυναίκα». Οι σπόντες της Ζωής Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι δεν άρεσαν στη παρουσιάστρια του καναλιού ειδήσεων. «Είχαμε την κυρία Σπυράκη, μπορεί να έχουμε κι άλλους δημοσιογράφους στα ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων, μπορεί και των ιδίων», είπε η Πρόεδρος της ελληνικής Βουλής. 

«Δεν θέλετε να κάνετε συνέντευξη, κυρία Πρόεδρε. Με διακόπτετε συνέχεια» είπε εκνευρισμένη η παρουσιάστρια του δελτίου στην Πρόεδρο της Βουλής, η οποία με τη σειρά της την κατηγόρησε ότι δεν την αφήνει να ολοκληρώνει τις απαντήσεις της, ότι την ειρωνεύεται και ότι οι διατυπώσεις των ερωτήσεων της δεν είναι σωστές. Η δημοσιογράφος απάντησε: «Προφανώς δεν είμαι τόσο έξυπνη». Λίγο αργότερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε στη δημοσιογράφο: «Να κάνω εγώ τις ερωτήσεις και εσείς να απαντάτε;». 

«Νιώθω πραγματικά ότι σας ενοχλούν οι ερωτήσεις» της ανταπάντησε η Σία και συμπλήρωσε «Με ενδιαφέρει να γίνει μια συζήτηση με ειρμό». «Αν θέλετε να σας απαντήσω θα πρέπει να πάψετε να με διακόπτετε» επανήλθε η Πρόεδρος της Βουλής για να λάβει την απάντηση «Ναι αλλά θα ξημερώσουμε κυρία Κωνσταντοπούλου». Η Ζωή κατακεραύνωσε στη συνέχεια τον τηλεοπτικό σταθμό, λέγοντας πως τάσσεται υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα και καθοδηγεί αναλόγως τους πολίτες,. «Εγώ καθοδηγούμαι από τη συνείδησή μου. Μπορώ να σας κανονίσω μια συζήτηση με την κύριο Αλαφούζο, αφού κατηγορείτε συνέχεια το κανάλι και να κάνετε μια δημόσια συζήτηση. Εγώ δημοσιογράφος είμαι και σας θέτω ερωτήματα», απάντησε ενοχλημένη η δημοσιογράφος. «Διατυπώσατε κάποια κριτική για την επιλογή των δανειστών να μην εκταμιεύουν τις δόσεις» την κατηγόρησε η κ. Κωνσταντοπούλου. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η πρόεδρος της Βουλής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν και πολίτες της χώρας μας και λεγόμενοι δημοσιογράφοι - και εντάσσω και τον Σκάι σ' αυτές τις σκοπιμότητες - που δεν θέλουν να διαγραφεί το χρέος». Τόνισε ότι το χρέος είναι απεχθές, επονείδιστο, μη νόμιμο και μη βιώσιμο. «Επέδωσαν ένα τελεσίγραφο σαν αυτό που επέδιδε η Γερμανία στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν έχουμε κανένα λόγο να παραδοθούμε σ' αυτή την άλωση», τόνισε. Η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η Ελλάδα δεν έφυγε ποτέ απ' τις διαπραγματεύσεις και ότι «τέθηκε στην Ελλάδα ένα τελεσίγραφο». 

«Έχουμε ένα ρεσιτάλ αντιδημοκρατικών δηλώσεων των κυρίων Ολάντ, Μέρκελ, Σόιμπλε και Γιούνκερ που επιδιώκουν να αλλάξουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος», είπε η Ζωή. «Η Ευρώπη οφείλει ένα αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος να το συζητήσει. Μετά το «όχι» επιστρέφουμε στο άρθρο 3 των συνθηκών της Ευρώπης», πρόσθεσε η Ζωή και συνέχισε: «Μετά το «όχι» ανοίγουν όλοι οι δρόμοι. Θα σπάσουν τα δεσμά. Ούτε εσείς ούτε εγώ έχουμε το δικαίωμα να χρεώνουμε ένα μωρό που γεννιέται σήμερα με 32.500 ευρώ χρέος». Πρόσθεσε ότι μετά το «όχι» αυτό που θα πρέπει άπαντες να λάβουν υπόψη είναι ότι «αυτό που επισπευδόταν απορρίφθηκε από έναν ευρωπαϊκό λαό». Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «μετά το «όχι» θα πρέπει όλοι να συζητήσουν τι συνέβη και ήρθε αυτό το «όχι». «Απαντήστε μου, μετά το «ναι» τι; Μία χειροτέρευση του επιπέδου ζωής μας», είπε. «Δεν θα αφήσουμε σε διάφορους σαλτιμπάγκους να πουν τι είναι Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο φόβος», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!