VIRAL

Είναι δυνατόν αυτό το κορίτσι σε πίνακα του 1860 να κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο;

Αυτός ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1860 από τον αυστριακό ζωγράφο Ferdinand Georg Waldmüller, ξαφνικά, ενάμιση αιώνα μετά  βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας μέσω social media.

Ένας πρώην αξιωματούχος της Γλασκώβης ο ο Peter Russell, παρατήρησε αυτόν τον πίνακα σε ταξίδι του στο Μόναχο. Ο πίνακας με τον τίτλο βρίσκεται στη Νέα Πινακοθήκη (Neue Pinakothek) στο Μουσείο του Μονάχου, και φέρει τον τίτλο "Η αναμενόμενη γυναίκα". O Russel σκέφτηκε να ρωτήσει τον κόσμο μέσω social media τί βλέπουν να κρατάει το κορίτσι σε αυτή την ελαιογραφία.

 

Κανονικά στον πίνακα το κορίτσι κρατάει ένα μικρό βιβλίο (πιθανά προσευχητάρι) αλλά σήμερα όλοι νομίζουν πως το κορίτσι κρατάει ένα κινητό. Μάλιστα κάποιοι είναι τόσο σίγουροι πως το κορίτσι κρατάει κινητό (και συγκεκριμένα πολλοί λένε iPhone) που κάποιοι έγραψαν πως αυτός ο πίνακας είναι απόδειξη πως υπάρχουν ταξιδιώτες στο χρόνο!

Όπως δήλωσε ο Russell: «Αυτό που μου κάνει περισσότερη εντύπωση είναι το πώς μια αλλαγή στην τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία του πίνακα, μεταμορφώνοντας ουσιαστικά ολόκληρο το πλαίσιο εγγραφής του».

Ποια είναι αυτή η αλλαγή: «Η μεγάλη αλλαγή είναι πως στα 1850 ή 1860, κάθε θεατής θα αναγνώριζε το αντικείμενο που κρατά η κοπέλα ως βιβλίο προσευχής. Σήμερα κανείς δεν μπορεί να μη δει τη σκηνή σαν ένα έφηβο κορίτσι να είναι απορροφημένο στα social media του smartphone της».

Ο Russell έστειλε αυτό το μήνυμα σχολιάζοντας άρθρο του Vice που παρουσιάζει μια παρόμοια περίπτωση όπου ένα mural που φιλοτέχνησε ο Umberto Romano το 1937 επίσης εμφανίζει έναν ιθαγενή να κρατάει κάτι που όλοι νομίζουν πως είναι iPhone

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!