VIRAL

Ribcage bragging: Το νέο αλλά επικίνδυνο πρότυπο ομορφιάς στα social media

Λίγες μέρες μετά την απαγόρευση των υπερβολικά λεπτών μοντέλων στη Γαλλία, ως μέρος ενός νέου νόμου που στοχεύει στην καταπολέμηση της «μη ρεαλιστικής εικόνας του σώματος», το φως της δημοσιότητας βλέπει μια άλλη νέα τάση στα social media που προωθεί ένα επικίνδυνο πρότυπο ομορφιάς για το γυναικείο σώμα.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε το «thigh gap» και το «bikini bridge» (που και τα δυο επιδείκνυαν το κενό που σχηματίζεται ανάμεσα στο εσωτερικό των μηρών σε ένα πολύ αδύνατο σώμα), ακόμη και τις φωτογραφίες με τα κορίτσια να δείχνουν πως η μέση τους δεν ξεπερνά το μέγεθος ενός χαρτιού Α4, αλλά η νέα τάση (μια τάση... πείνας) θα μπορούσε να είναι η πιο ανησυχητική από όλες.

Η νέα τάση χαρακτηρίζεται ως «ribcage bragging» (καύχημα για τον θώρακα), από τη Daily Mail, και περιγράφει τη νέα μόδα που λανσάρει μια ομάδα διάσημων μοντέλων, τραγουδιστριών και social media influencers, οι οποίες ανεβάζουν υπερήφανα φωτογραφίες στο Instagram με τα κόκαλα του θώρακα τους να προεξέχουν.

Πολλοί ανησυχούν ότι αυτό είναι μία νέα προσθήκη στη φαρέτρα όσων συνεχίζουν να προωθούν το αρνητικό στερεότυπο ομορφιάς που προστάζει πως η ακραία απώλεια βάρους είναι καλή και θεμιτή.

Διάσημες σταρ όπως οι Bella Hadid, Rita Ora, Nicole Sherzinger και Kourtney Kardashian, τον τελευταίο καιρό δημοσιεύουν στα social media εικόνες επιδεικνύοντας με υπερηφάνεια τα κόκαλα του θώρακα τους να εξέχουν και έτσι αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η «λατρεία του κοκαλιάρικου σώματος» οδηγείται σε επικίνδυνα επίπεδα.

Αλλά δεν είναι καιρός να αρχίσουν να διερωτώνται και οι ίδιες οι σταρ  πόσο υγιές είναι το μήνυμα που επικοινωνούν μέσα από τις εικόνες τους;

Εξάλλου, αυτές οι γυναίκες εμπνέουν και επηρεάζουν εκατομμύρια νεαρά κορίτσια και γυναίκες που τις ακολουθούν στα soial media και προσπαθούν να μιμηθούν την άψογη εμφάνισή τους, χωρίς να γνωρίζουν πως το ιδανικό σώμα που προβάλλεται στα μέσα είναι μη ρεαλιστικό και μη υγιές.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!