VIRAL

True story: Ένα γραφικό ιταλικό χωριό χαρίζει € 2000 σε όποιον μετακομίσει εκεί

Ο δήμαρχος ενος μικρού χωριού στην Ιταλία είχε μια έξυπνη ιδέα για να προσελκύσει νέους κατοίκους στο χωριό του που ερημώνει και έγινε viral στο Facebook.

Ο δήμαρχος είναι ο Daniele Galliano και το χωριό είναι το Bormida, που βρίσκεται σε υψόμετρο 420 μέτρων στην περιοχή της Liguria και αυτή τη στιγμή έχει 394 κατοίκους και διαρκώς ερημώνει καθώς οι νέοι φεύγουν για να ζήσουν στις γειτονικές πόλεις όπως η Savona ή αλλού.


Έτσι ο δήμαρχος σκέφτηκε να προσφέρει ως δώρο 2000 ευρώ σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει εκεί και να αγοράσει ή να νοικιάσει μια κατοικία.
Μάλιστα για να κάνει ακόμα πιο δελεαστική την προσφορά είπε πως το ενοίκιο ενός μικρού σπιτιού θα είναι μόλις 50 ευρώ το μήνα και ενός μεγαλύτερου μόλις 120 ευρώ.


Τα ατού του χωριού, όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο δήμαρχος, είναι πως είναι μέσα στο δάσος, έχει κατσίκες και καλό φαγητό, δεν απέχει και πολλή ώρα  από τη θάλασσα είναι πολύ ήσυχα και έχει καθαρό αέρα.


Και μπορεί ο ίδιος σε ανακοίνωση του στο Facebook να ξεκαθάρισε πως εκκρεμεί η έγκιση των πλάνων του από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά αυτό δεν πτόησε κανένα και η πρότασή του έγινε αμέσως viral.
Η ιστορία του μικρού χωριού κάνει το γύρο του κόσμου και έγινε είδηση σε βρετανικά μέσα όπως ο Guardian και ο Independent με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να δέχεται εκατοντάδες μηνύματα από Βρετανούς (και όχι μόνο) που ενδιαφέρονται για την προσφορά του και ο ίδιος έκανε πλάκα πως πλέον πρέπει να μάθει να μιλάει αγγλικά για  να απαντήσει σε όλα αυτά τα μηνύματα.


Μάλιστα αρκετοί αναφέρουν πως αδιαφορούν για τα 2000 ευρώ και πως θα μετακομίσουν στο χωριού αρκεί να τους εξασφαλίσουν μια απλή δουλειά όσο ταπεινή και αν είναι. 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!