VIRAL

Σάλο προκάλεσαν οι πόζες της καμπάνιας του ΥSL στη Γαλλία [εικόνες]

Με το που εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες της νέας καμπάνιας του γνωστού οίκου μόδας Yves Saint Laurent, τα social media στη  Γαλλία γέμισαν με πληθώρα αρνητικών σχολίων που χαρακτήρισαν την καμπάνια σεξιστική και προσβλητική για τις γυναίκες.

Όπως αναφέρει και το Reuters, η αρμόδια Αρχή ελέγχου της διαφήμισης ARPP (Autorite de Regulation Professionnelle de la Publicite) μέσα σε μια μέρα δέχτηκε 50 καταγγελίες για τη συγκεκριμένη καμπάνια και τελικά ζητήθηκε από τον οίκο μόδας YSL να αλλάξει την καμπάνια.

Οι διαφημίσεις έδειχναν αδύνατα και ψηλά μοντέλα με πατίνια σε προκλητικές πόζες οι οποίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ARPP δεν εναρμονίζονται με τη νομοθεσία της χώρας για τη διατήρηση της αξιοπρέπειας και τον σεβασμό στην παρουσίαση ενός ανθρώπου. Η οριστική απόφαση για το αν θα απαγορευτεί η καμπάνια θα παρθεί την ερχόμενη Παρασκευή σε συνδρίαση αρμόδιας επιτροπής. 

Πάντως θυμίζουμε πως ο οίκος YSL έχει δεχτεί κριτική για τις καμπάνιες του και στο παρελθόν. Μάλιστα το 2015 οι αρμόδιες αρχές στη Μεγάλη Βρετανία είχαν απαγορεύσει την προβολή YSL καμπάνιας γιατί σε αυτή συμμετείχαν υπερβολικά αδύνατα μοντέλα.

Δείτε κάποιες από τις επίμαχες διαφημίσεις. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!