VIRAL

Αυτό είναι ίσως το πιο περίεργο και μοναδικό επάγγελμα στον κόσμο [βίντεο]

Σίγουρα πολλοί στην Κούβα θα ήθελαν να κάνουν αυτοί τη δουλειά που κάνει η Aleeda Rodriguez Pedrasa και για την οποία αμοίβεται μάλλον αδρά.

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του το CNN, αποκαλύπτει πως μία γυναίκα στη Αβάνα της Κούβας κάνει ένα από τα πιο περίεργα επαγγέλματα στον κόσμο και πληρώνεται 245 κουβανέζικα πέσος (περίπου ίσο ποσό με 245 δολάρια) το μήνα, δηλαδή αρκετά περισσότερα από τον μέσο όρο μισθών στην χώρα.
Η δουλειά της 72χρονης,  είναι να φροντίζει κάθε πρωί να πηγαίνει στο πάρκο John Lennon που βρίσκεται στην Αβάνα και να τοποθετεί στην μύτη ενός αγάλματος του θρύλου των Beatles, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και μετά να φροντίζει να μην τα κλέψει κανένας όλη μέρα, καθώς χιλιάδες τουρίστες καθημερινά επισκέπτονται το πάρκο και φωτογραφίζονται με το άγαλμα. Το βράδυ ίγο πριν κλείσει το πάρκο τα ξαναμαζεύει και τα τοποθετεί ξανά την επόμενη μέρα. Η γυναίκα ξεκίνησε να κάνει αυτή τη δουλειά πριν από δύο χρόνια, αφού οι τουρίστες διαρκώς έκλεβαν τα γυαλιά (πιθανά ως σουβενίρ) και η κυβερνηση αποφάσισε αντί να τα αντικαθιστά κάθε φορά, να προσλάβει κάποιον για να τα φυλάει.
Θυμίζουμε πως το 1964 ο Φιντέλ Κάστρο είχε απαγορεύσει τη μουσική των Beatles στη Κούβα, στο πλαίσιο του πολέμου τους εναντίον του καπιταλισμού της Δύσης, αλλά το συγκρότημα το λάτρευαν χιλιάδες Κουβανοί. Στην πορεία, όταν ο John Lennon άρχισε να πολιτικοποιείται και να μιλά ανοιχτά κατά του πολιτικού συστήματος της Δύσης, ο Φιντέλ Κάστρο αναθεώρησε την γνώμη του για τον ηγέτη του διάσημου συγκροτήματος και το 2000 δημιουργήθηκε και το ομώνυμο πάρκο στην Αβάνα.


Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!