VIRAL

Απίστευτη απάτη με μικρά γατάκια εξόργισε πολλούς [βίντεο]

Μία περίεργη απάτη με θύματα ευκολόπιστες γυναίκες και αθώα μικρά γατάκια αποκαλύφθηκε πρόσφατα στον Καναδά.

Πριν λίγες εβδομάδες μία Καναδή, η Shayla Bastarache, βρήκε στο Διαδίκτυο μία αγγελία πως κάποιος πουλούσε γατάκια ράτσας "σφίγγα" στην τιμή των 650 δολαρίων το ένα. Πρόκειται για μία εξαιρετική τιμή, αφού ένα γατάκι της σπάνιας ράτσας σφίγγα (Sphinx - οι γνωστές άτριχες γάτες) συνήθως πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από τα 800 δολάρια και πάνω.
Η γυναίκα αποφάσισε να αγοράσει τελικά δύο γατάκια, ένα για τον εαυτό της και ένα για μία φίλη της που επίσης εντυπωσιάστηκε από την καλή τιμή.

Η Shayla έκλεισε ραντεβού το ίδιο βράδυ με τον άνθρωπο που πουλούσε τα γατάκια (στο ραντεβού εμφανίστηκε ένας άνδρας) σε ένα βενζινάδικο της περιοχής Αλμπέρτα και παρέλαβε τα δύο μικρά ζωάκια δίνοντάς του 1500 δολάρια. Όμως δύο εβδομάδες μετά κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απάτης, αφού και τα δύο γατάκια άρχισαν να αποκτούν τρίχωμα! Μάλιστα το άμοιρο γατάκι της έδειχνε άρρωστο απο την πρώτη στιγμή και τελικά ανακάλυψε πως το ζωάκι είχε πάθει μόλυνση στην ουρά του από το ξύρισμα. 


Θύμα της ίδιας απάτης έπεσε και μία άλλη γυναίκα η Holly Rattray, η οποία είχε βάλει ανακοίνωση στο Facebook πως αναζητά να αγοράσει ένα γατάκι σφίγγα, δέχτηκε προσφορά από μία άγνωστη γυναίκα που της έδωσε ραντεβού και επίσης παρέλαβε ένα ξυρισμένο γατάκι σε βραδυνό ραντεβού σε εξοχική τοποθεσία στην Αλμπέρτα. Μάλιστα το ίδιο διάστημα εμφανίστηκε και μία τρίτη γυναίκα η Shaniya Yung (μιλάει στο βίντεο που ακολουθεί) η οποία είχε επίσης πέσει θύμα της ίδιας απάτης.

Οι γυναίκες ειδοποίησαν τις Αρχές, αλλά είναι αδύνατος ο εντοπισμός των ανθρώπων που έκαναν την απάτη, καθώς τα τηλέφωνα με τα οποία επικοινώνησαν με τις γυναίκες δεν ισχύουν και δεν έχουν τα αληθινά στοιχεία τους, ενώ οι πληρωμές έγιναν σε όλες τις περιπτώσεις με μετρητά. Επίσης οι Αρχές τονίζουν πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να τους διώξουν για κακοποίηση ζώου (όπως για παράδειγμα βίντεο που να δείχνει πως ξυρίζουν τα ζώα ή τα βασανίζουν) ακόμα και αν τελικά εντοπιστούν και το μόνο για το οποίο μπορεί να τους ασκηθεί δίωξη είναι για μικροαπάτη.

Πάντως η αστυνομία του Καναδά συστήνει στους υποψήφιους αγοραστές κατοικίδιων να αποφεύγουν τις αγορές από αγνώστους, ενώ οι ειδικοί τονίζουν πως ειδικά στην περίπτωση της γάτας - σφίγγας, μπορεί τα θύματα της απάτης να εντυπωσιάστηκαν με το πόσο άτριχα (και καλά ξυρισμένα) ήταν τα γατάκια που παρέλαβαν, αλλά οι αληθινές γάτες - σφίγγες συνήθως έχουν λίγες τρίχες στην ουρά και στα πόδια και δεν είναι εντελώς άτριχες.

Αξίζει να αναφερθεί πως όλες οι γυναίκες κράτησαν τελικά τα γατάκια και ας αποδείχτηκε πως δεν ανήκουν σε κάποια σπάνια ράτσα. 
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!