MEN'S GUIDE

Θέλεις να αποκτήσεις το κορμί του Τανιμανίδη; Δες τί τρώει όλη μέρα [βίντεο]

Κατά γενική ομολογία ο παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης έχει ένα από τα πιο καλλίγραμμα και καλογυμνασμένα κορμιά στην ελληνική σόουμπιζ και ο ίδιος τώρα μας άνοιξε την πόρτα του ψυγείου του και μας έδειξε το βασικό fitness μυστικό του.

Ο Σάκης και η σύζυγός του Χριστίνα Μπόμπα, το περασμένο καλοκαίρι απέκτησαν δίδυμα κοριτσάκια και η καθημερινότητά τους άλλαξε πολύ.


Αυτό που δεν άλλαξε είναι η αγάπη και των δυο για την υγιεινή διατροφή, με την μεν Χριστίνα να θέλει να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης της και τον Σάκη να θέλει να παραμείνει fit, αν και αναγκαστικά, λόγω των μωρών,  έχει μειωθεί αρκετά ο χρόνος που έχει για να γυμνάζεται.


Ο ίδιος πρόσφατα μας έδειξε πως ασχολείται και με το τρέξιμο, αν και δεν είναι λάτρης του μαραθώνιου. Κάνει όμως αρκετά χιλιόμετρα: «Κάποιες μέρες για αερόβιο πάω για 5-6km τρέξιμο. Γρήγορο και αποτελεσματικό!» έγραψε πριν λίγες μέρες στο Instagram.


Το ίδιο διάστημα μας έδειξε και τι έχει μέσα το ψυγείο του αυτή την εποχή και όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο είναι γεμάτο με φρούτα:  φράουλες, cranberry, βατόμουρα, σταφύλια, σύκα, ρόδια, νεκταρίνια, και ροδάκινα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sakis Tanimanidis (@sakiswp)


Θυμίζουμε πως με την αυξημένη πρόσληψη φρούτων (και λαχανικών) στη διατροφή μειώνονται οι συνολικές θερμίδες και αυτό μας βοηθά στο να κρατήσουμε ένα υγιεινότερο βάρος.

Όλα τα φρούτα έχουν να μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα εάν λάβουμε υπόψη το θερμιδικό τους περιεχόμενο που είναι μικρό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες και νερό, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι υψηλής θρεπτικής πυκνότητας. Δηλαδή σε λίγες θερμίδες αποδίδουν πολλά θρεπτικά συστατικά.

Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης πολλών χρόνιων ασθενειών, όπως αρτηριακής πιέσεως, παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών και κάποιων μορφών καρκίνου.

Εκτιμάται ότι ο λανθασμένος τρόπος διατροφής συμβάλλει στην ανάπτυξη του 1/3 όλων των μορφών καρκίνου, ενώ η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών είναι η δεύτερη οδηγία μετά την απαγόρευση του καπνίσματος, για την πρόληψη του καρκίνου.

Έχει υπολογιστεί ότι για κάθε μερίδα φρούτων ή λαχανικών που καταναλώνει κάθε μέρα κάποιο άτομο, υπάρχει μια μείωση της τάξης του 4% του κινδύνου για καρδιακή προσβολή. Άλλα πλεονεκτήματα λόγω της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών είναι η μείωση εμφάνισης καταρράκτη, η μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος, η καλύτερη εμφάνιση δέρματος, η βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου και ο έλεγχος του διαβήτη.

Οι επιστήμονες συστήνουν οι άνδρες να καταναλώνουν 7 μερίδες φρούτων (και λαχανικών) την ημέρα.
Σύμφωνα με το National Cancer Institute, μια μερίδα φρούτων ή λαχανικών μπορεί να είναι: Η ποσότητα από φρούτα ή λαχανικά που περιέχεται μέσα σε ένα μικρό ποτήρι, ή ένα μικρό ποτήρι χυμού ή ένα φρούτο (μήλο, πορτοκάλι, μπανάνα) μετρίου μεγέθους ή ακόμη ένα μικρό μπολ με σαλάτα.
 


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!