MEN'S GUIDE

Νυστάζεις πολύ μετά το σεξ; Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό στους άντρες

Πολλοί άντρες, αμέσως μετά από μια σεξουαλική επαφή, νιώθουν έντονα το αίσθημα της υπνηλίας και θέλουν να κοιμηθούν.

Αυτό μπορεί να είναι κάπως... ενοχλητικό για τις ερωτικές συντρόφους τους, αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό και υπεύθυνη για αυτό, είναι μια ορμόνη που είναι κοινή σε άντρες και γυναίκες.

Ο λόγος για την ορμόνη προλακτίνη (μια ορμόνη που παίζει τεράστιο ρόλο στο θηλασμό στις γυναίκες, αλλά υπάρχει και στους άντρες) και αυτή είναι η ορμόνη που αυξάνει την υπνηλία στους άντρες αμέσως μετά τη σεξουαλική πράξη.

Η προλακτίνη συγκρατεί την ντοπαμίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που σε κρατάει ξύπνιο, με αποτέλεσμα το σώμα σου να νιώθει περισσότερο αδύναμο σε αντίθεση με τον γυναικείο οργανισμό ο οποίος δεν παράγει την ίδια ποσότητα προλακτίνης. Δεν είναι όμως μόνο η προλακτίνη υπεύθυνη για την υπνηλία σου. Μια άλλη ορμόνη η οξυτοκίνη η οποία επίσης παράγεται κατά τη διάρκεια του σεξ, μπορεί να εξουδετερώσει όλο το άγχος του οργανισμού σου, με αποτέλεσμα να χαλαρώνεις πολύ πιο εύκολα και να κοιμάσαι ακόμη πιο γρήγορα. Επίσης αν κάνεις σεξ με κλειστά τα φώτα, τότε το βιολογικό σου ρολόι μπερδεύεται και σε βάζει σε κατάσταση ύπνου. Όταν συμβαίνει αυτό, η ορμόνη μελατονίνη πυροδοτεί τον κύκλο του ύπνου σου.

Όταν συνδέονται η προλακτίνη, η οξυτοκίνη και η μελατονίνη, τότε έχεις την απόλυτη συνταγή υπνωτικού συνδυασμού.

Τι γίνεται όμως όταν δεν θέλεις να αισθάνεσαι κουρασμένος μετά το σεξ;

Όπως διαβάζουμε στο manslife.gr για να το πετύχεις αυτό, προσπάθησε να επιλέξεις μια σεξουαλική στάση η οποία δεν είναι οριζόντια. Ακούγεται απόλυτα λογικό το γεγονός πως όταν είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, μπαίνεις αυτόματα σε κατάσταση ύπνου. Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλές σεξουαλικές στάσεις με τις οποίες μπορείτε να πειραματιστείτε!

Επίσης φρόντισε να κρατήσεις τα φώτα αναμμένα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα ενεργοποιήσεις τον κύκλο του ύπνου σου. Και φυσικά σήκω από το κρεβάτι αμέσως μόλις τελειώσεις την όλη διαδικασία. Με το πέρασμα των χρόνων, ο εγκέφαλος σου έχει συνδέσει το κρεβάτι σαν ένα μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση.

Για το λόγο αυτό, θα σου είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς από το κρεβάτι σου, τη στιγμή που έχεις ξαπλώσει στην απόλυτη χαλάρωση. Οπότε το χουχούλιασμα απαγορεύεται!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!