MEN'S GUIDE

Μάθε πως ο Tom Ellis απέκτησε το... σατανικό κορμί του Lucifer

Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε η τηλεοπτική πρεμιέρα της σειράς του Netflix "Lucifer" που ανέδειξε τον 41χρονο Βρετανό ηθοποιό Tom Ellis σε διεθνή αστέρα.

Και η αλήθεια είναι πως ο Tom Ellis, όλα αυτά τα χρόνια που παίζει το ρόλο του... Διαβόλου, άρχισε σταδιακά να αποκτά ένα κορμί που... κολάζει τις γυναίκες.


Η αλλαγή στο κορμί του έγινε ιδιαίτερα εμφανής ειδικά μετά την τέταρτη σεζόν (τώρα βλέπουμε την 5η σεζόν και ήδη έχει ανακοινωθεί και 6η) όπου ήταν δύσκολο να μην προσέξει κανείς πόσο είχε... φουσκώσει το πάνω μέρος του κορμιού του και πόσο μυώδης ήταν ο πρωταγωνιστής ειδικά όταν σε πολλά πλάνα έβγαζε το μπλουζάκι του ή είχε ανοιχτό πουκάμισο! 


Και αυτό φυσικά δεν έγινε τυχαία, αφού πίσω από την θεαματική ανάπτυξη μυϊκής μάζας που όλοι είδαμε, κρύβεται ένας διάσημος προπονητής, με τον οποίο ο σταρ άρχισε να συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια (μετά την 3η σεζόν).

Ο λόγος για τον Paolo Mascitti, ο οποίος όταν ο Ellis πάτησε τα 40 έτη του είπε να... αναβαθμίσουν την προπόνηση και μαζί πέτυχαν να... γεμίσει το άνω μέρος του σώματός του με 9 κιλά καθαρής μυϊκής μάζας.


Ο ίδιος εξηγεί πως ο Ellis έκανε αδιαμαρτύρητα πολύ σκληρές προπονήσεις ενώ ακολούθησε και τις σχετικές διατροφικές οδηγίες.


Η προπόνηση
Όπως διαβάζουμε στο esquire.gr το πρόγραμμα μυϊκής υπερτροφίας του "Lucifer" περιελάμβανε έξι ημέρες προπόνησης την εβδομάδα, τέσσερις από αυτές με μια ειδικά εστιασμένη προπόνηση στο άνω μέρος του σώματος και δύο μέρες με υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT). "Με δεδομένο ότι ο Tom ήταν ένας άπαχος σωματότυπος, όλη η προσοχή μας στράφηκε στην οικοδόμηση μυών, στην θωράκιση των αρθρώσεων και στην καρδιοαναπνευστική του αντοχή, δουλεύοντας με μεγαλύτερη έμφαση σε σύνθετες ασκήσεις με το σωματικό βάρος να είναι το κύριο θεμέλιο του προγράμματος", λέει ο προπονητής. "Οι έλξεις στο μονόζυγο δεν ήταν ποτέ βασικό κομμάτι της προπόνησης του Tom πριν συνεργαστούμε μαζί, αλλά τώρα λατρεύει τα pull-ups και του αρέσει να σπρώχνει τον εαυτό του σε τέτοιο βαθμό που επιδιώκει να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ επαναλήψεων σε κάθε συνεδρία". Και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πόσο σοβαρά έχει πάρει την φυσική πρόκληση του ρόλου του ως Lucifer.

Η διατροφή
Το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να τιθασεύσει ο προπονητής, ήταν οι άστατες διατροφικές συνήθειες του ηθοποιού. "Για να μπορέσει να οικοδομήσει ταχύτερα τέτοια μυϊκή μάζα, ο Tom έπρεπε να ξεχάσει ό,τι ήξερε. Και κυρίως, να μετριάσει στο ελάχιστο την αγαπημένη του μπύρα", λέει ο Mascitti.


Αλλά ο βασικότερος στόχος ήταν να αποβάλλει κάθε είδους επεξεργασμένη τροφή από το μενού του. Το ημερήσιο διατροφικό πλάνο του Ellis ήταν το εξής:

Το πρωινό αποτελείτο συνήθως από ομελέτα με πέντε ασπράδια αυγού, έναν κρόκο και αβοκάντο, συνοδευόμενα από ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης με κόκκινα μούρα.
Το μεσημεριανό γεύμα περιείχε άπαχη ζωική πρωτεΐνη με συνοδεία γλυκοπατάτας και κινόα.
Το δείπνο περιελάμβανε επίσης μια μερίδα άπαχης πρωτεΐνης, κυρίως φιλέτο ψαριού, μαζί με μερικά σοταρισμένα λαχανικά.
Μεταξύ των γευμάτων κατανάλωνε ένα smoothie με φρούτα και μερικές κουταλιές πρωτεΐνης σε σκόνη.
Ο Paolo Mascitti του συνέστησε επίσης να λαμβάνει συμπληρώματα BCAA μετά την προπόνηση, και ω-3 μαζί με το τελευταίο γεύμα της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!