MEN'S GUIDE

To λάθος που κάνεις μετά το γυμναστήριο και καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Αν συνηθίζεις να γυμνάζεσαι τακτικά (και καλά κάνεις), αλλά ταυτόχρονα, όπως οι περισσότεροι άνδρες, τρέμεις στην ιδέα της τριχόπτωσης και θέλεις τα μαλλιά σου να είναι γερά και υγιή, μάθε ποιο λάθος θα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις.

Το λάθος που κάνουν πολλοί, είναι ενώ έχουν ιδρώσει κάνοντας γυμναστική, αμέσως μετά καλύπτουν το ιδρωμένο κεφάλι τους.


'Αλλοι καλύπτουν τα ιδρωμένα μαλλιά τους με κράνος μηχανής για να φύγουν από το γυμναστήριο, άλλοι με καπέλο, κασκέτο και άλλοι με σκούφο, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να αποφύγουν το κρύο. 


Ωστόσο οι hair experts εξηγούν πως αυτό είναι λάθος.


Έρευνες έχουν συνδέσει την εφίδρωση στο κεφάλι με την τριχόπτωση, αφού το γαλακτικό οξύ που περιέχει ο ιδρώτας προκαλεί βλάβες στην κερατίνη των μαλλιών.


Παράλληλα η υπερβολική υγρασία στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύει την ανάπτυξη βακτηρίων και την εμφάνιση μολύνσεων και μυκητιάσεων, ενώ ο ιδρώτας έχει συνδεθεί ακόμα και την αφυδάτωση των μαλλιών, τη σταδιακή εξασθένιση της τρίχας, ακόμα και την καταστροφή των θυλακίων των μαλλιών.


Οπότε αν δεν θέλετε να έχετε θαμπά και άτονα μαλλιά και θέλετε να απομακρύνετε τον κίνδυνο της τριχόπτωσης, φροντίστε να λούσετε και να στεγνώσετε αμέσως τα μαλλιά σας, μετά τη γυμναστική και θυμηθείτε πως σε καμία περίπτωση το να καλύπτετε το ιδρωμένο κεφάλι σας με κάτι, δεν κάνει καλό στα μαλλιά σας.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!