MEN'S GUIDE

Οι 5 ασκήσεις που θα σου χαρίσουν τα δυνατά μπράτσα του Nadal

Μετά και τον πρόσφατο θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Λονδίνο, πολλοί ονειρεύονται να γίνουν... τενίστες. Και ένα από τα βασικά...προνόμια κάθε τενίστα είναι τα δυνατά μπράτσα.

Μάλιστα από τους διάσημους τενίστες, ο Rafael Nadal είναι αυτός που φημίζεται για τα στιβαρά μπράτσα του, τα οποία άλλωστε φροντίζει να επιδεικνύει συχνά στο γήπεδο φορώντας αμάνικα.

Σύμφωνα με άρθρο του gr.askmen.com, πέντε είναι οι ασκήσεις που κάνει ο διάσημο Ισπανός τενίστας και αν τις κάνεις και εσύ το αποτέλεσμα θα γίνει ορατό από τις δυο πρώτες εβδομάδες.

Οδηγίες: Εκτελείς κάθε μία από τις παρακάτω ασκήσεις επί 2 σετ των 10 - 15 επαναλήψεων, με διαλείμματα που δεν διαρκούν πάνω από 30’’ μεταξύ των σετ.Στόχος σου, οι τρεις προπονήσεις τη βδομάδα.

 

Pull-up με κλειστή λαβή

Με αυτή την τεχνική, εκτός από την αύξηση της δύναμης σε όλο το άνω μέρος του σώματος, πετυχαίνεις πολύ μεγάλα οφέλη για τους δικεφάλους σου.

Ρίψεις medicine ball σε τοίχο με στρίψιμο του κορμού

Βασική αρχή για έναν καλό τενίστα (και αθλητή γενικότερα) είναι η δύναμη του πυρήνα του σώματος. Η συγκεκριμένη άσκηση γραμμώνει και σφίγγει το μέσο του κορμού, ενώ αυξάνει τη δύναμη και την εκρηκτικότητα των ώμων και των βραχιόνιων μυών.

Καθιστές πιέσεις ώμων με αλτήρες

Η άσκηση που βοηθά τους ώμους να δουλεύουν σαν αλυσοπρίονα, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ισχυρό αυχένα και πλάτη.

Εκτάσεις τρικεφάλων στην τροχαλία

Οι σχηματισμένοι, ογκώδεις και νευρώδεις τρικέφαλοι του Nadal, οφείλονται κατά 90% σε αυτή τη συγκεκριμένη άσκηση. Το υπόλοιπο 10%, στις βυθίσεις σε δίζυγο.

Πιέσεις στον πάγκο με κλειστή λαβή

Η μπάρα στον πάγκο δεν χρειάζεται να είναι πολύ βαριά. Κυρίως επικεντρώνεσαι στην σταθερή, αργή κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!