MEN'S GUIDE

Ένα σημάδι στα αυτιά ενός άνδρα ίσως αποτελεί ένδειξη προβλημάτων υγείας

Το σώμα μας έχει το δικό του τρόπο να μας προειδοποιεί για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας και να μας χτυπά καμπανάκια πως κάτι δεν λειτουργεί ομαλά. Βέβαια κάποια από αυτά τα σημάδια είναι κάπως περίεργα. 

Ένα τέτοιο περίεργο σημάδι που κάνει την εμφάνισή του στα αυτιά και συγκεκριμένα στους λοβούς των αυτιών, οι επιστήμονες το συνδέουν με την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων στην υγεία της καρδιάς. 


Όσο και αν ακούγεται απίθανο η εμφάνιση ρυτίδων στους λοβούς των αυτιών, μπορεί να αποτελεί ένδειξη εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων.
 

Οι διαγώνιες ρυτίδες στους λοβούς των αυτιών σας μπορεί να είναι ένα σημάδι πιθανών καρδιαγγειακών προβλημάτων, σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι συμμετέχοντες με μία πτυχή (και χωρίς στεφανιαία νόσο πριν) είχαν σχεδόν οκτώ φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα από εκείνους που δεν είχαν. Οι λοβοί των αυτιών μπορεί να δώσουν μια αντανακλαστική προειδοποίηση για την υγεία, λόγω των ομοιοτήτων μεταξύ των αιμοφόρων αγγείων που τροφοδοτούν τους λοβούς των αυτιών και αυτών της καρδιάς, εικάζουν οι ερευνητές. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να πάει ο νους στο κακό, καθώς οι πτυχώσεις μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι της γήρανσης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!