MEN'S GUIDE

Αναβολικά χωρίς όρια από τους νέους

Σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ, ένας στους τέσσερις αθλούμενους νέους ηλικίας 15-25 ετών κάνει χρήση αναβολικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, η μέλετη που δημοσίευσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «SAFE YOU», έδειξε ότι η πλειονότητα του δείγματος ασχολιόταν με το fitness (60%) και το bodybuilding (23,6%). Σημαντικό είναι ότι ένα ποσοστό των αθλουμένων που χρησιμοποιούν ουσίες ντόπινγκ προέρχεται από τον χώρο των πολεμικών τεχνών (5,5%) και τους αγώνες δρόμου (5,5%). 

Παράλληλα, οι πέντε πιο βασικές αιτίες που σημειώνονται για τη χρήση ουσιών ντόπινγκ στην έρευνα ήταν η ταχύτερη ξεκούραση μετά την άσκηση (48,1%), η περιέργεια (42,3%), η αντίληψη ότι η χρήση αναβολικών ουσιών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός φυσιολογικού προγράμματος άσκησης (40,4%), η αντίληψη ότι η χρήση αναβολικών βοηθά στο να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα πιο γρήγορα (38,5%), καθώς και η λεγόμενη «κοινωνική νόρμα», δηλαδή το να ακολουθεί κάποιος αυτό που κάνουν οι υπόλοιποι γύρω του (38,5%).

Τέλος, στην μελέτη τονίζεται ότι κυριότερες πηγές για την αγορά αναβολικών ουσιών είναι τα διαδικτυακά καταστήματα, οι γυμναστές που δουλεύουν σε χώρους άθλησης και οι φίλοι που κάνουν χρήση αναβολικές ουσίες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!