MEN'S GUIDE

Και ο Hugh Jackman χρησιμοποιεί eye patches - Μάθε τα οφέλη τους

Με μια χιουμοριστική ανάρτηση στο Instagram, ο 55χρονος χολιγουντιανός σταρ Hugh Jackman έδειξε σε όλους πως φροντίζει την επιδερμίδα του χρησιμοποιώντας eye patches.

«Αυτά είναι τα 55» έγραψε στη λεζάντα αστειευόμενος για την ηλικία του, αλλά η αλήθεια είναι πως πλέον τεράστια μερίδα ανδρών και όχι μόνο μεσήλικες φροντίζουν να χρησιμοποιούν προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας όπως τα eyepatches.

Τι  όμως είναι τα eye patches και τι ακριβώς προσφέρουν;

Τα eye patches είναι μάσκες ματιών μιας χρήσης, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Δρουν τοπικά και είναι εμποτισμένα με συμπυκνωμένους ορούς, πλούσιους σε ευεργετικά συστατικά, οι ιδιότητες των οποίων ποικίλουν για να καλύψουν κάθε ανάγκη. Στην αγορά θα βρείτε επιθέματα ματιών:

  • Για αντιγήρανση και αντιρυτιδική προστασία
  • Για λάμψη
  • Για αποτοξίνωση
  • Για μαύρους κύκλους
  • Για ενυδάτωση
  • Για σύσφιξη και ανόρθωση
  • Για λεπτές γραμμές
  • Για μαύρους κύκλους

Τα patches ματιών συνήθως είναι φτιαγμένα από υδρογέλη, αλλά μπορείτε να βρείτε και από άλλα υλικά, όπως υφασμάτινα.

Γιατί να χρησιμοποιήσω τα eye patches;

Η χρήση των επιθεμάτων ματιών είναι πιο γρήγορη και πιο δραστική από τις συνηθισμένες μάσκες, μιας και δρουν σε μόλις δέκα λεπτά, προσφέροντας -μεταξύ άλλων- ορατά αποτελέσματα! Αυτό οφείλεται στον σχεδιασμό τους, που κλειδώνει τα θρεπτικά συστατικά και βοηθά την επιδερμίδα να τα απορροφήσει καλύτερα.

Η εύκολη χρήση τους είναι ένα από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα των επιθεμάτων ματιών. Οι απαιτητικοί και γρήγοροι ρυθμοί της ζωής δεν επιτρέπουν σε πολλές και πολλούς από εσάς να ακολουθήσετε μία ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς που απαιτεί χρόνο και κόπο.

Γνωρίζουμε πως αρκετές μέρες δεν έχετε το κουράγιο να εφαρμόσετε μάσκα ή serum, και μετά βίας ακολουθείτε τα δύο άκρως απαραίτητα βήματα: τον καθαρισμό και την ενυδατική σας κρέμα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό και ίσως να είναι ο κανόνας στην καθημερινότητά μας, παρά η εξαίρεση!

Το πρόβλημα αυτό ήρθαν και έλυσαν τα patches, καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σε όλο το πρόσωπο,.. Δε χρειάζονται ξέβγαλμα, δρουν γρήγορα και κολλάνε πάνω στο δέρμα σας, χωρίς να μετακινούνται.

Και το πιο σημαντικό: απορροφούνται αμέσως!

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα eye patches καθημερινά;

Τα επιθέματα ματιών μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε καθημερινά πρωί και βράδυ, αλλά και 2-3 φορές την εβδομάδα, αν η ανάγκη του δέρματός σας καλύπτεται επαρκώς με αυτήν τη χρήση!

Εντάξτε τα στην καθημερινή σας ζωή, βρίσκοντας μία στιγμή της ημέρας που θα μπορείτε να διαθέσετε 20’’ στην εφαρμογή τους και ακόμη 20’’ στο να τα απορρίψετε. Ιδανικά, δώστε μία δυνατή δόση πρωινής ενυδάτωσης στην περιοχή των ματιών που ταλαιπωρείται περισσότερο από τις ακτινοβολίες, τους ρύπουςκαι μία ενισχυμένη δόση αντιγήρανσης και αποτοξίνωσης το βράδυ πριν τον ύπνο.

Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν και σύντομα θα αναρωτηθείτε πώς ήταν η περιποίη ση προσώπου σας πριν από τα eye patches!

Πώς χρησιμοποιούμε τα eye patches;

Τα eye patches -όπως ήδη αναφέραμε- μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Τα σημεία αυτά -που συχνά αμελούμε- χρειάζονται φροντίδα, μιας και όταν είναι απεριποίητα, επηρεάζουν την εικόνα του προσώπου μας, ακόμη κι όταν εκείνη είναι αψεγάδιαστη.

Ιδανικά, τα εφαρμόζουμε μετά τον καθαρισμό, σε στεγνό και καθαρό δέρμα, μετά το toner και πριν από την κρέμα ματιών. Αν δε χρησιμοποιείτε toner και χρησιμοποιείτε serum, παραλείψτε το, μιας και τα patches είναι εμποτισμένα με μεγάλη ποσότητα ορού.

Σε ποιά σημεία του προσώπου μπορείτε να εφαρμόσετε τα eye patches;

  • Κάτω από τα μάτια (με το φαρδύ, στρογγυλό μέρος στην εσωτερική γωνία των ματιών για έντονες ρυτίδες ή με το φαρδύ, στρογγυλό μέρος στην εξωτερική γωνία των ματιών για «πόδι της χήνας»).
  • Γύρω από το στόμα, στις γραμμές έκφρασης.
  • Στο μέτωπο πάνω από τα μάτια και στις ρυτίδες έκφρασης.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!