MEN'S GUIDE

Καρκίνος: Ο απρόσμενος παράγοντας που μειώνει τον κίνδυνο στους άνδρες

Σύμφωνα με νέα έρευνα, υπάρχει ένας καθοριστικός παράγοντας που σχετίζεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων από τους πιο σοβαρούς τύπους καρκίνου - Διαβάστε ποιος είναι αυτός

Καθοριστικά για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης κακοήθειας στους άντρες φαίνεται πως είναι τα επίπεδα καρδιοαναπνευστικής ικανότητας, σύμφωνα με μελέτη της σουηδικής Σχολής Επιστημών Αθλητισμού και Υγείας που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Στο δημοσιευμένο κείμενο, οι ερευνητές περιγράφουν λεπτομερώς τις μεθόδους και το αποτέλεσμα μιας μεγάλης μελέτης, που συνέκρινε τα επίπεδα καρδιοαναπνευστικής ικανότητας και τον κίνδυνο τριών από τους πιο κοινούς τύπους καρκίνου στους άνδρες και ανακάλυψε ότι η υψηλότερη καρδιοαναπνευστική ικανότητα σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου και του πνεύμονα, αλλά και υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Ειδικότερα, η μελέτη συμπεριέλαβε 17.709 άνδρες, σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών 18-75 ετών, με μέση ηλικία τα 42 έτη και μέσο δείκτη μάζας σώματος 26, σε έναν χρόνο παρακολούθησης που διήρκεσε κατά μέσο όρο 9,6 έτη. Η καρδιοαναπνευστική ικανότητα (CRF) μετρήθηκε μέσω ενός εργαλείου που εκτιμά τον μέγιστο ρυθμό οξυγόνου που έφταναν οι συμμετέχοντες στον μέγιστο καρδιακό τους ρυθμό.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, προέκυψαν συνολικά 499 περιστατικά καρκίνου του παχέος εντέρου, από τους οποίους 152 κατέληξαν, 283 περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα, με 207 να καταλήγουν και 1.918 περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη, εκ των οποίων προέκυψαν 141 θάνατοι.

Πηγή: ygeiamou.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!