MEN'S GUIDE

Υπάρχουν 6 fitness στόχοι που είναι πιο σημαντικοί από την απώλεια βάρους

Το καλοκαίρι έχει πια φτάσει και όλοι γύρω μας προσπαθούν να μαζέψουν την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει τους προηγούμενους μήνες. Τα περισσότερα άρθρα που θα διαβάσεις έχουν τίτλο σχετικό με τη "χασούρα κιλών ενόψει καλοκαιριού" και πολύς κόσμος μοιραία ταυτίζει τη γυμναστική με την απώλεια βάρους. Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά φυσικά.

Όπως αναφέρει το gr.askmen.com oι αριθμοί που βλέπεις σε μια ζυγαριά μπορεί να είναι εξαιρετικά παραπλανητικοί. Αυτό που νομίζεις ότι είναι απώλεια λίπους θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να είναι απώλεια μυών λόγω της έλλειψης προπόνησης δύναμης ή του υπερβολικού cardio στην καθημερινή σου ρουτίνα. Στην πραγματικότητα η γυμναστική και η fitness ρουτίνα πρέπει να αφορά πολύ περισσότερα πράγματα από μια απλή απώλεια κιλών. Ας δούμε παρακάτω τους 6 πιο σημαντικούς fitness στόχους εκεί έξω.
 

Δύναμη

Η γυμναστική έχει να κάνει με το πώς αισθάνεσαι μέσα σου περισσότερο από το πώς φαίνεσαι εξωτερικά. Η εσωτερική δύναμη που καλλιεργείται μέσω της άσκησης είναι πολλές φορές πιο σημαντική από την εξωτερική και αυτή μπορεί να σε βοηθήσει σε τομείς που δεν φανταζόσουν.

Ευελιξία

Τώρα που διαπιστώσαμε τη σημασία της δύναμης στη γυμναστική, ας μιλήσουμε για μια άλλη παράμετρο. Η ευελιξία είναι το μέτρο του πόσο εύκολα και ελεύθερα κινούνται οι μύες και οι αρθρώσεις μας. Όχι μόνο επιτρέπει την κινητικότητα, αλλά επίσης απελευθερώνει το άγχος και τη δυσκαμψία που συσσωρεύεται στο σώμα ως αποτέλεσμα της αδράνειας και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών. Ε, μόνο το τελευταίο αρκεί για να θεωρηθεί σημαντική στην καθημερινότητα γενικότερα.

Ευκινησία

Είναι ουσιαστικά το μέτρο του πόσο άμεσα έρχεται η κατάλληλη αντίδραση σε μια ξαφνική αλλαγή των συνθηκών. Με απλά λόγια, είναι μια δοκιμασία των αντανακλαστικών σου και του πόσο συγκεντρωμένος είσαι σε κάθε σου κίνηση. Μέσω της άσκησης, μπορείς να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και σε αυτόν τον τομέα.

Αντοχή

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν cardio για να κάψουν λίπος και να χάσουν βάρος, αλλά ένα άλλο εκπληκτικό όφελος που φέρνει αυτή η μορφή προπόνησης είναι η αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας. Η ευκολία με την οποία το οξυγόνο εισέρχεται στους πνεύμονές σου και μεταφέρεται σε όλους τους μυς του σώματός σου θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα κάθε προπόνησης που κάνεις. Και φυσικά όλης της καθημερινότητάς σου.

Ταχύτητα

Όπως και η αντοχή, έτσι και η ταχύτητα βελτιώνεται συνεχώς μέσω των προπονήσεων cardio. Όταν τρέχεις, οι πνεύμονές σου θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να αναπληρώνουν το οξυγόνο που καταναλώνουν οι μύες, ενώ τα πόδια σου θα πρέπει να σε βοηθούν ώστε να τα κινείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να αναπτυχθεί μόνο με τακτική εξάσκηση.

Ισορροπία

Μια άλλη παράμετρος της φυσικής κατάστασης που παραβλέπεται σε μεγάλο βαθμό είναι η ισορροπία. Μπαίνει στο παιχνίδι σε κάθε κίνηση που εκτελείς, από την ορθοστασία μέχρι το περπάτημα και το ανέβασμα σκαλοπατιών, και η έλλειψή της θα στείλει την κινητικότητά σου στα... Τάρταρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!