MEN'S GUIDE

Έρευνα εντόπισε τις τροφές που επηρεάζουν τη μυρωδιά των ανδρών

Κάθε άντρας θέλει η μυρωδιά του κορμιού του να είναι... ελκυστική στα θηλυκά αλλά πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα κακοσμίας και ένας παράγοντας που ευθύνεται για αυτό είναι η διατροφή.

Μια επιστημονική ομάδα από την Αυστραλία θέλησε να εντοπίσει ποιες ακριβώς τροφές μπορεί να επηρεάζουν το πως μυρίζει ένα αρσενικό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι διατροφικές  επιλογές του άντρα επηρεάζουν τη μυρωδιά του σώματός  του, κάτι που με τη σειρά του παίζει ρόλο στο πόσο ελκυστικός είναι για μια γυναίκα.

Προκειμένου να εξερευνήσουν τη σχέση μεταξύ της διατροφής και της μυρωδιάς του σώματος, οι ερευνητές έκαναν πειράματα με άνδρες που είχαν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι οι άντρες που είχαν υιοθετήσει μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μύριζαν πολύ καλύτερα. Οι εθελόντριες χαρακτήρισαν τη μυρωδιά αυτών των αντρών πιο «λουλουδένια», «φρουτώδη» και «γλυκιά». Αντιθέτως, οι άντρες που κατανάλωναν πολλούς υδατάνθρακες (όχι από φρούτα και λαχανικά) φάνηκε πως μύριζαν λιγότερο ευχάριστα.

«Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η μυρωδιά του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην ερωτική έλξη, ειδικά από την πλευρά των γυναικών» δηλώνει ο Δρ Ίαν Στίφεν από το Πανεπιστήμιο Μακουάρι στο Σίδνεϊ.

Εκτός από τη μυρωδιά, τα φρούτα και τα λαχανικά επηρεάζουν και την όψη του δέρματος, όπως έχει δείξει παλαιότερα μελέτη στην επιθεώρηση PLOS One, οπότε το όφελος για το σεξ απίλ είναι διπλό!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!