MEN'S GUIDE

Leather jacket: Πως να το φροντίσεις τώρα που θα σου γίνει ξανά απαραίτητο

Τα δερμάτινα τζάκετ είναι ένα από τα πιο διαχρονικά fashion κομμάτια που δεν λείπει από σχεδόν καμιά ανδρική γκαρνταρόμπα και τώρα που σιγά σιγά οδεύουμε προς το χειμώνα τα leather jackets θα έχουν και πάλι την τιμητική τους. Χρειάζονται όμως και φροντίδα.

Ειδικά αυτή τη σεζόν όλα τα δερμάτινα fashion items θα είναι στη μόδα, και εκτός από τα κλασικά biker's jackets θα δούμε να φορεθούν πολύ δερμάτινα τζάκετ με όγκο που θυμίζουν 80s, αλλά και δερμάτινα μακριά πανωφόρια με πολύ χαλαρή γραμμή όπως και τα ρούχα από δερματίνη (η οποία επίσης χρειάζεται φροντίδα).

 

Προστατευτικό σπρέι

Ένα ψέκασμα είναι υπέρ αρκετό για να προφυλάξεις σωστά και το χρώμα αλλά και την ποιότητα από οποιαδήποτε φθορά στο πέρασμα των χρόνων. Αν αναρωτιέσαι που μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο προιόν η απάντηση μας είναι σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Καθάρισέ το

Μπορεί τα σημάδια να το κάνουν πιο διαχρονικό αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τους λεκέδες. Τι μπορείς να κάνεις για αυτό; Αρχικά να τους καθαρίσεις με ένα βρεγμένο βιτέξ τρίβοντας τους απαλά μέχρι να φύγουν. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις σαπούνι η οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό.

Καθαριστήριο

Αν οι λεκέδες είναι κάπως δύσκολοι και παρ’ όλη την προσπάθεια σου αυτοί είναι ακόμη εκεί, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πας σε ένα καθαριστήριο για να τους ξεφορτωθείς μια και καλή.

Σωστή αποθήκευση

Αν νομίζεις πως η αποθήκευση δεν παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο είσαι πολύ γελασμένος. Μπορεί άλλα μπουφάν τα οποία δεν είναι δερμάτινα μην χρειάζονται τόση φροντίδα αλλά τα συγκεκριμένα πριν σταματήσεις να το φοράς χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα και στην συνέχεια ένα καλό πακετάρισμα.

 

Επίσης να θυμάστε: 

  • Προσέχουμε την επαφή των δερμάτινων ρούχων μας με χημικές καλλυντικές ουσίες (λακ, τζελ) όπως και την άμεση επαφή με τον ιδρώτα στην περιοχή του λαιμού (χρησιμοποιώντας κάποιο μαντήλι λαιμού ή ειδικό προφυλακτικό για τον γιακά).
  • Σε περίπτωση που το δερμάτινο ρούχο σας βραχεί αφαιρέστε τυχόν σκόνη, λάσπη, ή άλλους λεκέδες πριν στεγνώσει (και ενώ οι πόροι εξακολουθούν να ανταποκρίνονται ακόμα πλήρως) και μετά το αφήνετε να στεγνώσει φυσικά και όχι τεχνητά, δεν χρησιμοποιούμε ποτέ θερμαντικά σώματα.
  • Αν λερωθούν τα δερμάτινα ρούχα μας nappa (λείο) χρησιμοποιούμε καλά στυμμένο σφουγγάρι με λίγο παιδικό σαμπουάν και μετά σκέτο υγρό σφουγγάρι για να φύγουν τυχόν υπολείμματα Για τοπική βρωμιά μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε παιδικό γαλάκτωμα καθαρισμού.
  • Αν το δερμάτινο ρούχο μας από suede (καστόρι) λερωθεί από λάδι ρίχνουμε αμέσως ταλκ επάνω στον λεκέ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα (10-12 ώρες) χωρίς να το πειράζουμε.
  • Αν το δερμάτινο ρούχο είναι suede (καστόρι) και θέλετε να επαναφέρετε το πέλος στην αρχική του κατάσταση το βουρτσίζετε απαλά με μια μαλακή βούρτσα.
  • Καλό είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σιδερώνετε τα δερμάτινα ρούχα σας χωρίς τη χρήση ατμού από την εξωτερική πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία , παρεμβάλλοντας ανάμεσα στο δέρμα και στο σίδερο ένα λεπτό ύφασμα. Αυτό επαναφέρει τυχόν ξεχειλώματα και ζάρες. Τα δερμάτινα μπουφάν σας με την σωστή περιποίηση θα μείνουν για πολύ καιρό σαν καινούργια. 
  •  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!