MEN'S GUIDE

Έρευνα λέει ως το βρίσιμο σε κάποιες περιπτώσεις κάνει καλό

Το να είναι κανείς αθυρόστομος ή να ξεστομίζει βρισιές όποτε θυμώνει ή εκνευρίζεται, σίγουρα δεν το λες καλό, όμως η επιστήμη έρχεται να εντοπίσει και ορισμένα θετικά στοιχεία σε μια τόσο "κακή" συνήθεια όπως είναι το βρίσιμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές των πανεπιστημίων του Keele και του Λονγκ Άιλαντ στο Μπρούκλιν, το να ξεστομίζεις «κακές» κουβέντες δεν αποτελεί πρόβλημα, εφόσον δεν γίνεται με υπερβολικό και εξευτελιστικό τρόπο και μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις σωματικά πιο δυνατός.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αφού ανέλυσαν τη συμπεριφορά δύο ομάδων συμμετεχόντων δύο φορές, μία χωρίς να βρίζουν και μία ξεσπώντας τα νεύρα τους, βρίζοντας. Στην πρώτη ομάδα, 29 άτομα κλήθηκαν να κάνουν έντονο ποδήλατο σε στατικό μηχάνημα, την ώρα που οι υπόλοιποι 59 συμπλήρωναν ένα γραπτό τεστ.

«Το να λες κακές λέξεις αποτελεί έναν τέλειο μηχανισμό για να συνυπάρξεις με τον θυμό σου», ανέφερε καθηγητής ψυχολογίας του Keele, Richard Stephens, εξηγώντας πως: «Κάθε φορά που παρακινούσαμε τους συμμετέχοντας να επαναλάβουν μία βρισιά, παρατηρούσαμε εντυπωσιακή βελτίωση στην απόδοσή τους. Για την ακρίβεια, γινόντουσαν κατά 4% καλύτεροι συγκριτικά με όταν επαναλάμβαναν μία ουδέτερη λέξη».

Επισήμανε επίσης ότι το βρίσιμο επιφέρει την εκτόνωση του άγχους, που έχει προκληθεί από άσχημα συναισθήματα και στρεσογόνες καταστάσεις και κατ' επέκταση στο τέλος της ημέρας είναι ικανότεροι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους σε αυτό που κάνουν.

Πηγή: gr.askmen.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!