MEN'S GUIDE

Μπορεί ξαφνικά να μικρύνει το πέος ενός άντρα; Οι ειδικοί απαντούν

Είναι απολύτως γνωστό και επιβεβαιωμένο και από σχετικές έρευνες, πως τεράστιο ποσοστό των ανδρών βιώνει... άγχος τόσο για το μέγεθος όσο και (κυρίως) το μήκος του πέους του, οπότε είναι λογικό το άκουσμα και μόνο της φράσης "σμίκρυνση πέους" να προκαλεί περαιτέρω ανησυχία στους άντρες. Πόσο πιθανό όμως είναι πραγματικά να μικρύνει ένα ανδρικό πέος; Η επιστήμη έχει την απάντηση.

Δυστυχώς η απάντηση είναι θετική, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν πως αυτό δεν συμβαίνει... αιφνίδια, αλλά με την πάροδο του χρόνου και χωρίς να είναι ιδιαίτερα εμφανές.
Είναι γνωστό ότι όσο μεγαλώνει ο άνδρας το σώμα του αλλάζει σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και το πέος του, το οποίο αλλάζει σε σχήμα, εμφάνιση και σεξουαλική λειτουργία.

Εκτός από μείωση στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία (περισσότερος χρόνος για να έχει στύση και να έρθει σε οργασμό, κι αφού έρθει σε οργασμό να ξαναδιεγερθεί) λόγω των μειωμένων επιπέδων τεστοστερόνης, αλλά από και την μείωση του όγκου του σπέρματος, η ηλικία επηρεάζει και το μέγεθος του πέους και των όρχεων.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν ο άνδρας περνάει την σεξουαλική του ακμή (περίπου στα 30 του χρόνια ζωής) και οδεύει προς την μέση ηλικία, τότε μεταξύ των 40 και των 70 ετών, το ποσοστό των ικανών ανδρών πέφτει από το 60% στο 30%.

Στο gr.askmen.com διαβάζουμε πως η ουρολόγος και διευθύντρια του ιατρικού τμήματος του Southern California University, Mary Samplaski τονίζει: «Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμιά επιστημονική μέθοδος ή ιατρικό εργαλείο για την μέτρηση συρρίκνωσης του πέους. Αυτό που ξέρουμε είναι πως το κάπνισμα και η ηλικία μπορεί να επηρεάζουν την παραγωγή τεστοστερόνης. Το τσιγάρο όμως βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία, διαταράσσει τη ροή αίματος στο πέος και εμποδίζει την επίτευξη μέγιστης σκληρότητας. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει πως η μείωση της τεστοστερόνης μπορεί να επηρεάσει τη δύναμη των στύσεων». Η Dr. Samplaski υποστηρίζει επίσης πως περιπτώσεις όπως κάποια καρδιακή νόσος, ο διαβήτης ή προβλήματα του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στη δύναμη της στύσης.


Σε παρόμοιο ύφος και όσα λέει η Leslie Deane, καθηγήτρια ουρολογίας στο Rush University: «Πολλοί άντρες, όταν παρατηρούν μείωση της στυτικής τους λειτουργίας, καλό θα ήταν να επισκεφθούν έναν γιατρό. Αν το πέος δεν είναι όσο σκληρό συνήθιζε να είναι, ίσως και να αποτελεί σημάδι μιας πιο σοβαρής πάθησης. Ένα πολύ χαλαρό πέος μπορεί να είναι το καμπανάκι για να κόψεις το τσιγάρο ή να ξεκινήσεις γυμναστήριο».

Όσον αφορά τη συρρίκνωση του μορίου ωστόσο, αυτή συμβαίνει, σε βαθμό όμως που δεν μπορείς να το παρατηρήσεις από τη μία ημέρα στην άλλη. «Το λίπος περιέχει ένα ένζυμο που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα. Πέρα από στυτική δυσλειτουργία, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει και συρρίκνωση του πέους ή και των όρχεων» αναφέρει η Dr. Samplaski, για να την συμπληρώσει η Dr. Deane: «Η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, που είναι σημαντική για την υγεία όσο και για την ευημερία των γεννητικών οργάνων».

 

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!