MEN'S GUIDE

Μάθε τους 5 βασικούς καλούς λόγους για να κοιμάσαι γυμνός

Υπάρχουν διάφορες έρευνες που κατά καιρούς έχουν αναδείξει τα οφέλη του να κοιμάται κανείς γυμνός και τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά και η θερμοκρασία έχει πάρει την ανιούσα, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να δοκιμάσεις αυτή τη συνήθεια και (γιατί όχι;) να την υιοθετήσεις όλους τους μήνες τους χρόνου.

Σε άρθρο του gr.askmen.com διαβάσαμε μια σειρά από οφέλη που σου προσφέρει το να κοιμάσαι γυμνός, τα οποία βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες και δημοσκοπήσεις και στη γνώμη του ειδικού σε θέματα ύπνου Δρ Rajkumar Dasgupta

Δροσίζεις το σώμα σου και βελτιώνεις τη μνήμη σου

Γενικά η θερμοκρασία του σώματος πέφτει όταν ξαπλώνεις και ανεβαίνει μόλις σηκώνεσαι απ' το κρεβάτι, αναφέρει ο Dasgupta. Το πρόβλημα είναι όταν κάνεις γυμναστική λίγο προτού πέσεις για ύπνο ή καυτό ντους λίγα λεπτά πριν, κάτι που δεν επιτρέπει στο σώμα να ρίξει τη θερμοκρασία του κανονικά. Γι' αυτό βοηθούν τα πιο ελαφριά ρούχα. Διατηρώντας δροσερό το σώμα σου μπορεί να είναι το κλειδί για να σταματήσεις να πετάγεσαι στη μέση της νύχτας. Δεν έχει να κάνει τόσο με τα ρούχα αλλά τη θερμοκρασία του σώματος, σημειώνει ο ειδικός. Έτσι, φορώντας λιγότερα ρούχα μπορεί να σε βοηθήσει να αποκοιμηθείς πιο γρήγορα και να κάνεις ένα καλύτερο ύπνο, σε όλα τα στάδια του, που ίσως χάνεις αν ιδρώνεις απ' τα ρούχα την ώρα που κοιμάσαι.

Κρατάς υπό έλεγχο το βάρος σου

Φτάνοντας σε αυτά τα βαθύτερα στάδια ύπνου όχι μόνο βελτιώνεις τη μνήμη σου, αλλά εκκρίνεις περισσότερη λεπτίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει την όρεξη. Αν λοιπόν κάνεις ανήσυχο ύπνο, το σώμα σου παράγει περισσότερη γκρελίνη, την ορμόνη που σου δημιουργεί το αίσθημα της πείνας. Μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας στις ΗΠΑ έδειξε ότι άντρες που κοιμόντουσαν σε δροσερό περιβάλλον για ένα μήνα είδαν βελτίωση στον μεταβολισμό τους.

Θα κάνεις οικονομία στο ρεύμα

«Όταν λέμε ότι κατεβάζεις τη θερμοκρασία αν κοιμάσαι γυμνός, εννοούμε ότι ελέγχεις τη θερμοκρασία του σώματός σου κι όχι του δωματίου», προσθέτει ο Dasgupta. Βάζοντας λοιπόν πιο ελαφριά ρούχα είναι σίγουρα πιο οικονομικό απ' το να δυναμώσεις το air condition.

Θα κάνεις περισσότερο σεξ

Αν και απέχει πολύ απ' την επιστημονική τεκμηρίωση, μια δημοσκόπηση του 2014 στη Βρετανία βρήκε ότι εκείνοι που κοιμούνται γυμνοί είναι πιο ευτυχισμένοι στη σχέση τους, συγκριτικά με αυτούς που βάζουν πιτζάμες. Θυμήσου άλλωστε ότι όσο λιγότερα τα ρούχα τόσο περισσότερη ωκυτοκίνη (η ορμόνη της αγάπης), άρα περισσότερο σεξ, αναφέρει ο ειδικός.

Θα έχεις πιο υγιές σπέρμα

Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε το 2015 στην ετήσια συνέλευση της Αμερικανικής Εταιρείας για τα φάρμακα που βοηθούν στην αναπαραγωγή, όσοι κοιμούνται με μποξεράκι, ειδικά στενό, μπορεί να ανεβάσουν τη θερμοκρασία των όρχεων, προκαλώντας ζημιά στην παραγωγή σπέρματος. Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άντρες που κοιμόντουσαν γυμνοί είχαν κατά 25% λιγότερο κατακερματισμό του DNA στο σπέρμα τους, σε σχέση με όσους φορούσαν στενά ρούχα στον ύπνο τους.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!