MEN'S GUIDE

Μάθε τα πάντα για την προπόνηση AR7 με την οποία "έχτισε" κορμί ο Jason Momoa

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός που έγινε αρχικά διάσημος από το Game of Thrones, ως surfer διέθετε ούτως ή άλλως ένα καλογυμνασμένο κορμί, το οποίο όμως στην πορεία πραγματικά το τελειοποίησε για τις ανάγκες ρόλων όπως αυτός του Aquaman και τα κατάφερε με μια "σκληρή" προπονητική μέθοδο.

Πρόκειται για τη λεγόμενη Accelerated Results 7 προπόνηση (AR-7) η οποία αναπτύχθηκε από τον προσωπικό προπονητή Eric Laciste και την έχει υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια ο 41χρονος σήμερα χολιγουντιανός σταρ Jason Momoa για να... χρίσει κορμί.

Η συγκεκριμένη προπονητική μέθοδο εστιάζει στην εκτέλεση πολλών σετ με όσο το δυνατόν λιγότερη ξεκούραση μεταξύ τους. «Μέσα σε 30 λεπτά, πρέπει να κάνεις 330 επαναλήψεις σε τρεις ασκήσεις – δηλαδή δύο με τρεις φορές περισσότερες από εκείνες που θα έκανες σε μια ‘παραδοσιακή’ προπόνηση με βάρη», λέει ο προπονητής του Eric Laciste.

Το full body plan βασίζεται σε έναν εκπληκτικό συνδυασμό χαμηλών επαναλήψεων, χαμηλού βάρους και μικρών υπολειμμάτων. Ο γρήγορος ρυθμός του AR-7 αυξάνει το “κάψιμο” ενός work-out, με στόχο την επίτευξη μυϊκής κατάρρευσης (muscular failure). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε το work-out αρκετές φορές την ημέρα.

Πράγμα το οποίο και ο Momoa έκανε προφανώς για το ρόλο του ως Aquaman στο Justice League! Ο Momoa πήγαινε καθημερινή στο γυμναστήριο για ένα ωρο τη μέρα, για 5-6 μέρες την εβδομάδα.

“Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να κάνω γυμναστική, είναι μονότονη και μπορεί κάποιος να κολλήσει σε αυτή τη ρουτίνα “, έχει δηλώσει ο ίδιος. “Την βαριέμαι, οπότε αφιερώνομαι περισσότερο στην πυγμαχία, σέρφινγκ, αναρρίχηση – κάνω τα πράγματα που μου αρέσουν να κάνω όταν δεν εκπαιδεύομαι για κάποιο ρόλο.

“Όταν πρέπει να αλλάξω τον τύπο του σώματός μου, τότε απλά το κάνω και μάλιστα γρήγορα, κάνοντας πολύ περισσότερα βάρη και cardio.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να ακολουθήσετε τα βήματά του, δείτε παρακάτω από τι αποτελείται η προπόνηση και δοκιμάστε την – αν… τολμάτε.

Ομάδα Α 
Squat 
Άρσεις Θανάτου  
Jump Squat 

Ομάδα Β 
Ρίψεις με medicine ball  
Kettlebell Swings  
Burpees
 
Ξεκινήστε με τις ασκήσεις της ομάδας Α, χρησιμοποιώντας λίγα κιλά, τόσα ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την διαδικασία των 7-6-5 επαναλήψεων για κάθε άσκηση. Αρχικά, κάντε επτά σετ των επτά επαναλήψεων squat με επτά δευτερόλεπτα διάλλειμα μεταξύ τους. Ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και μετά κάντε έξι σετ των έξι επαναλήψεων με έξι δευτερόλεπτά διάλλειμα μεταξύ των σετ και, τέλος, πέντε σετ των πέντε επαναλήψεων με πέντε δευτερόλεπτα διάλλειμα μεταξύ τους. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, ξεκουραστείτε για ένα λεπτό και μετά επαναλάβετε το ίδιο με τις άλλες δύο ασκήσεις (άρσεις θανάτου και jump squats).

Αν έχετε τον χρόνο (και την ενέργεια) συνεχίστε με τις ασκήσεις της ομάδας Β, με τον ίδιο τρόπο και την ίδια προοδευτικότητα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!