MEN'S GUIDE

Κεφάλαιο φρύδια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την περιποίησή τους

Οι γυναίκες γνωρίζουν πολύ καλά, πως τα φρύδια μπορούν να μεταμορφώσουν την εικόνα του προσώπου σου, καθώς μετά τα μάτια και τα χείλη, είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό σε κάθε πρόσωπο. Πολλοί άντρες όμως μάλλον αγνοούν βασικούς κανόνες για την περιποίηση των φρυδιών τους και απλά τα αφήνουν... ως έχουν.

Όμως τα καλοσχηματισμένα φρύδια, με τη σωστή πυκνότητα και τη σωστή απόχρωση, μπορούν να βελτιώσουν πολύ την εξωτερική εμφάνισή σου.


Φυσικά δεν χρειάζεται να... βγάζεις τα φρύδια σου διαρκώς, αφού, ούτως ή άλλως τα πιο φυσικά φρύδια είναι στη μόδα εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να τα φροντίσεις και καλό είναι να εντοπίσεις ποιο σχήμα φρυδιών σου ταιριάζει.
 

Ακολουθούν λίστες που είδαμε στο gr.askmen.com με πληροφορίες τόσο για τους τύπους φρυδιών και ποιοι ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου, μέχρι χρήσιμα tips για την περιποίηση φρυδιών.

Οι 5 τύποι φρυδιών


Τα φυσικά

Τα πυκνά/θαμνώδη

Τα αραιά

Τα τοξωτά

Τα φρύδια που δεν έχουν το ίδιο χρώμα με τα μαλλιά

Τα φρύδια που ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου


Τετράγωνο πρόσωπο

Τα ελαφρώς στρογγυλεμένα φρύδια μακραίνουν το πρόσωπο.

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα τοξωτά φρύδια αδυνατίζουν το πρόσωπο.

Οβάλ πρόσωπο

Τα ελαφρώς τοξωτά φρύδια εξισορροπούν το μήκος του προσώπου.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Τα στρογγυλεμένα φρύδια γλυκαίνουν το πρόσωπο.

Τα «εργαλεία» για τον καθαρισμό των φρυδιών

Ο καλύτερος τρόπος για να σουλουπώσεις τα φρύδια σου είναι ή με τσιμπιδάκι (αν το κάνεις μόνος σου) ή με κλωστή (αν απευθυνθείς σε κάποια αισθητικό) σε συνδυασμό με το τσιμπιδάκι. Και με τα δύο «εργαλεία» -ξυραφάκι δεν χρησιμοποιείς ποτέ, καθώς θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την τριχοφυΐα.- θα πετύχεις ένα ομοιόμορφο, φυσικό αποτέλεσμα, που είναι και το ζητούμενο.

Τα βήματα για να περιποιηθείς σωστά τα φρύδια


Βήμα 1ο

Το σουλούπωμα των φρυδιών επιβάλλεται όταν τα φρύδια σου είναι πυκνά, άγρια και ατίθασα ή αν σμίγουν μεταξύ τους. Αναγνώρισε λοιπόν σε ποια από τις δύο περιπτώσεις ανήκεις για να κινηθείς αναλόγως.

Βήμα 2ο

Στην πρώτη περίπτωση, μία καλή, φυσική λύση είναι να ψαλιδίσεις με σύνεση ό,τι «πετάει» ή περισσεύει. Στην δεύτερη, να «καθαρίσεις» χωρίς υπερβολές το σημείο που ενώνονται τα φρύδια σου.

Σημαντικό είναι επίσης να γνμωρίζεις το εξής: Ο κανόνας λέει ότι η ουρά του φρυδιού πρέπει να σχηματίζει διαγώνιο με την άκρη του ματιού, ενώ η αρχή του φρυδιού να είναι σε ευθεία με την κόγχη του ματιού. Αυτός είναι ίσως και ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβεις ποιες τρίχες πρέπει να φύγουν.

Βήμα 3ο

Μην πειράξεις τις τρίχες που βρίσκονται στο βλέφαρό σου. Αν πάλι αισθάνεσαι ότι κάποιες απ' αυτές πρέπει να φύγουν, η πιο φρόνιμη λύση είναι να κλείσεις ραντεβού σε μία αισθητικό για να σε καθοδηγήσει σωστά και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν θα κυκλοφορείς έξω κάπως έτσι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!