MEN'S GUIDE

Έρευνα έδειξε πως αν γυμνάζεσαι καλό είναι να τρως καρπούζι

Το καρπούζι, για πολλούς είναι συνώνυμο με το καλοκαίρι και οι περισσότεροι το απολαμβάνουν ακόμα και αν δεν γνωρίζουν τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει στην υγεία.

Το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα, πρωτίστως σε νερό, (προσφέροντας ενυδάτωση. αφού αποτελείται κατά 90% από νερό) αλλά και σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες Α και C. Περιέχει επίσης λυκοπένιο και βήτα καροτένιο, δύο ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.


Παράλληλα έρευνες έχουν δείξει πως τα στοιχεία που περιέχει το καρπούζι συμβάλλουν στην ελαστικότητα των αρτηριών και των αιμοφόρων αγγείων και άρα βοηθούν στην αποφυγή καρδιαγγειακών προβλημάτων, ενώ μειώνει και την πιθανότητα εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών. 


Όμως αυτά τελικά δεν είναι τα μόνα οφέλη που προσφέρει το καρπούζι, αφού μια νέα έρευνα, έδειξε τι προσφέρει το καρπούζι, ειδικά σε όσους αθλούνται και γυμνάζονται συστηματικά.
 

Συγκεκριμένα το gr.askmen.com, αναφέρει πως μια πρόσφατη μελέτη από το Universidad Politécnica de Cartagena στην Ισπανία έλεγξε τις επιδράσεις του χυμού καρπουζιού στη μυϊκή αποθεραπεία μετά την άσκηση, αποκαλύπτοντας πως το αμινοξύ κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι, βοηθά στην ταχύτερη μείωση του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων μυϊκής κόπωσης. Οι εθελοντές έλαβαν 500 ml χυμού καρπουζιού μία ώρα πριν την προπόνηση, ωστόσο, η έρευνα μιλά και για άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείς να καταναλώσεις την πολύτιμη κιτρουλίνη:

> Παγάκια καρπουζιού: Κόψε ένα καρπούζι σε κύβους και τοποθέτησέ τους στην κατάψυξη μέσα σε πλαστικές σακούλες. Μια ώρα πριν πας γυμναστήριο βάλε μερικά κυβάκια σε ένα σέικερ, χτύπα γερά και απόλαυσε ένα καρπούζι σε μορφή παγωμένου long drink.

> Χυμός: Φρέσκο, άσπορο, παγωμένο καρπούζι στο μπλέντερ. Το πίνεις μονορούφι, σαν ρευστό smoothie.

> Γκουρμέ: Ψήσε μεγάλες γαρίδες στη σχάρα, τις οποίες θα έχεις μαρινάρει σε χυμό καρπουζιού. Μόλις ψηθούν, ρίξε πάνω τους έξτρα ζουμί από καρπούζι.Έξτρα όφελος; Άπαχη πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (120 γραμμάρια γαρίδας φορτώνουν τους μυς σου με 25 γραμμάρια πρωτεΐνης).

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!