MEN'S GUIDE

Τα 5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι πριν ξεκινήσεις να αθλείσαι στις παραλίες

Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις στις παραλίες, αποτελούν για πολλούς ιδανική ευκαιρία για την πιο απολαυστική... άθληση, αφού οι επιλογές που έχεις όταν βρεθείς σε μια παραλία για σπορ και δραστηριότητες που γυμνάζουν το σώμα είναι αναρίθμητες.

Από το απλό κολύμπι ή τις ρακέτες, μέχρι τα water sports, αλλά και ομαδικά αθλήματα στην άμμο, όπως beach football και beach volley, αν είσαι... αθλητικός τύπος, σίγουρα έχεις βρει κάτι για να ασχολείσαι με τις ώρες όταν πηγαίνεις στη παραλία και να συνεχίζεις να προπονείσαι σαν  να είσαι σε γυμναστήριο.


Όμως οι παραλίες δεν είναι γυμναστήρια και οι συνθήκες σε αυτές διαφέρουν πολύ από αυτές ενός κλειστού χώρου. Και μπορεί αυτό ακριβώς να είναι που κάνει πιο απολαυστική την άθληση στην παραλία, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να προσέχεις ορισμένα πράγματα για να μην σου βγει... ξινή η γυμναστική  στις παραλίες.
 

  1. Πάντα ξεκινάμε με προθέρμανση, διατάσεις στις μεγάλες μυϊκές ομάδες τουλάχιστον, περιφορές χεριών να ζεσταθούν οι αρθρώσεις. Η προθέρμανση είναι πολύ σημαντική γιατί μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμών.
  2. Χρησιμοποιούμε πάντα καπέλο, γυαλιά ενώ δεν ξεχνάμε να βάλουμε και αντιηλιακό το οποίο και θα πρέπει να ανανεώνουμε πιο τακτικά λόγω του ιδρώτα.
  3. Εκτός της εφίδρωσης λόγω της άσκησης αυτής καθ’ αυτής, ο ασκούμενος ιδρώνει ακόμα περισσότερο λόγω της έντονης ζέστης. Επομένως, κάνουμε τακτικά διαλλείματα για να αναπληρώνουμε τα υγρά που χάνουμε πίνοντας νερό ή ισοτονικά ποτά προσέχοντας όμως μη φουσκώσουμε.
  4. Καλό είναι να μην πραγματοποιούμε άσκηση με άδειο στομάχι, διότι αν πέσουν τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό μας θα νιώσουμε δυσφορία και δεν θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την άσκησή μας. Φυσικά, για να μετατραπεί η τροφή σε γλυκόζη (ενέργεια) θα πρέπει να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον δύο ώρες.
  5. Προπαντός όμως πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια μας και να μην τα ξεπερνάμε. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός με τις δικές του δυνάμεις και αντοχές και για αυτό θα πρέπει να ξέρει πότε να σταματάει την άσκηση. Το να υπερβάλλουμε εαυτόν θα μας οδηγήσει σε αρνητικές επιπτώσεις για τον οργανισμό ή το σώμα μας με αποτέλεσμα να κόψουμε εντελώς την άσκηση. Δεν ξεχνάμε ότι η άσκηση είναι κυρίως ψυχαγωγία και όχι αγγαρεία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!