MEN'S GUIDE

Οι 4 λόγοι που ένας κολυμβητικός πλωτήρας είναι πολύ χρήσιμος

Αναρίθμητες έρευνες, έχουν αναδείξει τα οφέλη που αποκομίζει κανείς από το κολύμπι και τώρα που καλοκαίριασε, αν επιλέξεις την κολύμβηση ως βασικό μέσο άθλησης, καλό είναι να προμηθευτείς και έναν κολυμβητικό πλωτήρα.

Ο κολυμβητικός πλωτήρας, δηλαδή αυτό το μικρό... σωσίβιο, που επιπλέει μαζί σου στο νερό και σε ακολουθεί όσο εσύ κολυμπάς, είναι ένα gadget που εύκολα θα το βρεις στην αγορά, σε πολλές παραλλαγές και στο wefit.gr, διαβάσαμε τα οφέλη που σου προσφέρει, ειδικά αν στόχος σου είναι να κολυμπάς για ώρα σε ανοιχτή θάλασσα ή να κάνεις μεγάλες διαδρομές στο νερό.

1. Μπορείς να μεταφέρεις πράγματα

Με έναν κολυμβητικό πλωτήρα μπορείς να μεταφέρεις προσωπικά αντικείμενα. Εάν βρίσκεσαι σε μια περιοχή όπου δεν θέλεις να αφήσεις τα υπάρχοντά σου στην ακτή, μπορείς να διατηρήσεις τα πράγματα σου ασφαλή και στεγνά ενώ κολυμπάς. Επίσης μπορείς να μεταφέρεις και το μπουκάλι σου με νερό εάν θέλεις να κάνεις μια μεγάλη προπόνηση κολυμπώντας, αλλά πρέπει να μείνεις ενυδατωμένος ενώ βρίσκεσαι στο νερό. Ιδανική επιλογή είναι το Swim Secure Hydration float, Κολυμβητικός Πλωτήρας με υποδοχή για παγούρι.

Επίσης εάν ο κολυμβητικός πλωτήρας διαθέτει ειδική θήκη το να μεταφέρεις μια ενεργειακή μπάρα ή αποξηραμένα φρούτα είναι μια εξαιρετική ιδέα για να αποκτήσεις την ενέργεια που χρειάζεσαι. Ακόμα μπορείς να έχεις μαζί σου το κινητό σου ή GPS σε αδιάβροχη θήκη, ώστε να παρακολουθείς πόσο μακριά έχεις κολυμπήσει ή να τραβήξεις μια selfie στο νερό.

2. Σε κάνει ορατό στους άλλους

Ένας κολυμβητικός πλωτήρας σίγουρα δεν χρησιμεύει για να δηλώσεις στα διερχόμενα σκάφη την παρουσία σου. Ναι μεν στη θάλασσα προτεραιότητα έχει πάντα ο κολυμβητής αλλά πρέπει να είσαι καλά ορατός στους άλλους. Ο πλωτήρας συνήθως είναι μεγαλύτερος από το κεφάλι ενός κολυμβητή και σε συνδυασμό με το έντονο χρώμα, τον κάνει ορατό. Εάν μάλιστα υπάρξει κάποιο ατύχημα οι ομάδες διάσωσης μπορούν να εντοπίσουν το σημείο πιο εύκολα. 

3. Μπορείς να ξεκουραστείς

Οι κολυμβητικοί πλωτήρες μπορούν να γίνουν το στήριγμά σου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης: εάν αισθανθείς πόνο, κράμπες ή χρειάζεσαι ξεκούραση χρησιμοποίησέ τον ως στήριγμα. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις είναι η υποθερμία λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας του σώματος από την αδράνεια. Σε περίπτωση επιβίωσης στη θάλασσα, συνιστάται να επιπλέεις με την πλάτη σου, καθώς αυτό βοηθά στη μείωση της απώλειας θερμότητας στο νερό. Το να κρατιέσαι από τον κολυμβητικό πλωτήρα απλώς έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεσαι σε κατακόρυφη θέση, κάτι που πρέπει να αποφύγεις.

4. Είναι απαραίτητος σε αγώνες αντοχής

Ο κολυμβητικός πλωτήρας πρέπει να διαθέτει ένα ικανοποιητικό μέγεθος (όχι πολύ μεγάλος, όχι πολύ μικρός) και ελάχιστη αντίσταση στο νερό για τους αγώνες αντοχής, όπου οι πλωτήρες είναι υποχρεωτικοί. Όταν προπονείσαι ή παίρνεις μέρος σε κάποιους αγώνες ίσως δεν καταλαβαίνεις καν ότι έχεις μαζί σου έναν κολυμβητικό πλωτήρα, αλλά αν ρυμουλκείς πολύ βάρος ή κολυμπάς με ισχυρό άνεμο, μπορεί να δημιουργήσει κάποια έλξη. Μην ξεχνάς πως ένας κολυμβητικός πλωτήρας με μποφόρ ίσον μηδέν πλωτήρας. Γι’ αυτό καλό είναι να σχεδιάσεις την προπόνηση κολύμβησης ανάλογα. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις έναν κολυμβητικό πλωτήρα κατά τη διάρκεια κάποιας  εκδήλωσης, βεβαιώσου ότι έχεις εξασκηθεί στη χρήση του.

 

Καλό είναι να ξέρεις:  Φοβάσαι μήπως ξεφουσκώσει ο πλωτήρας ή σε κάνει να κολυμπάς πιο αργά; Κάποιοι κολυμβητικοί πλωτήρες είναι εξαιρετικά ελαφριοί, οπότε παράγουν μηδενική έλξη και, αν διαθέτουν δύο θαλάμους φουσκώματος, σου δίνουν πρόσθετη ασφάλεια στην απίθανη περίπτωση που ένας θάλαμος ξεφουσκώσει. Επίσης πολλοί κολυμβητές αναφέρουν ότι ένας κολυμβητικός πλωτήρας αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους όταν κολυμπούν σε ανοιχτή θάλασσα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αρκεί να κατέχεις την τεχνική, να έχεις τη γνώση και την εμπειρία προκειμένου να μπορείς να εκτιμήσεις τους κινδύνους, ώστε να κολυμπάς στα ανοιχτά με ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!