MEN'S GUIDE

Είναι πιθανό να χρησιμοποιείς λάθος προϊόν για τις μασχάλες σου

Με το που ξεκινούν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, πολλοί είναι οι άντρες, που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα εφίδρωσης και κακοσμίας και ειδικά στις μασχάλες, και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με προϊόντα που προμηθεύονται στην αγορά. Όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα για το πρόβλημά τους, ούτε ποια είναι η σωστή χρήση τους.

Συγκεκριμένα, πολλοί θεωρούν πως το πρόβλημα της κακοσμίας και της έντονης εφίδρωσης είναι το ίδιο και χρειάζεται την ίδια αντιμετώπιση. Ωστόσο αυτό είναι μια εντελώς λανθασμένη εντύπωση.


Στην αγορά, κυκλοφορούν προϊόντα που φέρουν την επιγραφή αποσμητικά (deodorant) και αντιιδρωτικά (antiperspirant) που επίσης λανθασμένα πολλοί θεωρούν πως "κάνουν την ίδια δουλειά", ενώ υπάρχουν και προϊόντα που είναι ταυτόχρονα και αποσμητικά και αντιιδρωτικά.


Τα αντιιδρωτικά, μπορούν να περιορίσουν την έντονη εφίδρωση, αλλά όχι την κακοσμία, ενώ τα ασποσμητικά αντιμετωπίζουν μόνο την κακοσμία, αλλά όχι την εφίδρωση. Τα μόνα προϊόντα που αντιμετωπίζουν  και τα δύο προβλήματα, είναι αυτά που αναγράφουν και τις δυο ενδείξεις (αντιιδωτικό - αποσμητικό).


Πριν προμηθευτείτε ένα αντιιδρωτικό καλό είναι να το συζητήσετε με τον δερματολόγο σας, που θα σας πει αν όντως έχετε κάποιο έντονο πρόβλημα εφίδρωσης που ίσως απαιτεί ακόμα και ιατρική ή φαρμακευτική αντιμετώπιση και θα σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή.


Τα αποσμητικά από την άλλη, κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, αλλά και αυτά θέλουν προσοχή, αφού συχνά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, ειδικά αν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα ή άλλες ουσίες.
Τέλος θα πρέπει να θυμάστε πως η χρήση ενός αποσμητικού είναι διαφορετική από αυτή ενός αντιιδρωτικού και ιδανικά θα πρέπει να γίνεται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μέσα στην ημέρα.

Ο δερματολόγος Jeffrey Dover, λέει: «Τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά είναι στην πραγματικότητα δύο ξεχωριστά προϊόντα. Το πρώτο, έχει βραχυπρόθεσμη δράση και ο σκοπός του είναι καλύπτει απλώς τις οσμές, όπως θα έκανε και μια κολόνια. Το δεύτερο όμως, κάνει άλλη δουλειά: το αντιιδρωτικό δρα σε μεγαλύτερο βάθος, εκεί όπου τα δραστικά συστατικά - με βάση το αλουμίνιο - μπλοκάρουν τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων της μασχάλης σου», εξηγεί ο Dover.

Συνεπώς, αν το προϊόν γράφει αποσμητικό, σημαίνει ότι το απλώνεις το πρωί μιας και οι περισσότερες οσμές αναδύονται μέσα στην ημέρα εξαιτίας της κίνησης του σώματος (και του στρες).

Αν είναι αντιιδρωτικό, το απλώνεις τη νύχτα, καθώς ο φυσικός ρυθμός εφίδρωσης του σώματος μειώνεται και η ύπαρξη αντιιδρωτικού θα βοηθήσει να εκλύονται λιγότερες οσμές και ιδρώτας το επόμενο πρωί.

Το να βάζεις αντιιδρωτικό αμέσως μετά το πρωινό ντους ή αποσμητικό το βράδυ δεν είναι λύση. Ο δερματολόγος συμβουλεύει: «Αντιιδρωτικό το βράδυ, αποσμητικό το πρωί. Έτσι, όσον αφορά στη φροντίδα της μασχάλης σου, η ρουτίνα γίνεται ασυναγώνιστα άοσμη και στεγνή», συμβουλεύει ο δερματολόγος. 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!