MEN'S GUIDE

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις σεξουαλικές επαφές την εποχή του κορωνοϊού

Μεταδίδεται ο κορωνοϊός με τα φιλιά και τiς σεξουαλικές επαφές; Τι πρέπει να κάνω αν πριν από μέρες έκανα περιστασιακό σεξ με άγνωστο άτομο; Απαντήσειw σε αυτά και άλλα ερωτήματα σχετικά με το σεξ και τις ερωτικές επαφές την εποχή του κορωνοϊού, έδωσαν στο ραδιόφωνο του BBC δύο ειδικοί.

Όπως διαβάζουμε στο esquire.gr, o Dr. Alex George, γιατρός στο επάγγελμα, και η Alix Fox, sex editor του ραδιοφωνικού σταθμού BBC Radio 1,  ξεκαθάρισαν το τοπίο δίνοντας απαντήσεις σε αρκετές ερωτήσεις που απασχολούν πάρα πολύ κόσμο εκεί έξω. Ας ρίξουμε μία περιληπτική ματιά σε εκείνα τα πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε.

Σεξ σε μόνιμη σχέση

Εν μέσω κορονοϊού κάθε στενή επαφή κρύβει κινδύνους. Φυσικά, όταν συζείς με κάποιον, υπάρχουν πάρα πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κολλήσεις τον ιό, οπότε το σεξ είναι απλά ένας από αυτούς. Αν δεν υπάρχουν συμπτώματα, τότε κανέναν πρόβλημα. Αν από την άλλη υπάρχουν σε έναν από τους δύο, τότε θα πρέπει να τηρείται αυστηρά απόσταση 2 μέτρων τουλάχιστον και να χρησιμοποιείτε μάσκα.

Περιστασιακό σεξ

Δυστυχώς, τα one night stands και οι περιστασιακές σχέσεις με αγνώστους περιέχουν μεγάλη δόση κινδύνου. Ή για να το πούμε πιο απλά: Όταν έχουν απαγορευτεί οι συναθροίσεις οποιουδήποτε τύπου σε ολόκληρη την Ευρώπη, η πλέον άμεση σωματική επαφή είναι (όπως καταλαβαίνεις) εκτός συζήτησης αυτήν την περίοδο. Ναι, σκληρό και ίσως άδικο, αλλά προέχει η υγεία τόσο η δική σου όσο και των γύρω σου.

Το προφυλακτικό

Ας το σκεφτούμε πολύ απλά: Πόσο πιθανό είναι να κάτσεις σεξ και να μη φιληθείς; Αλλά ακόμα και σε αυτήν την πολύ σπάνια περίπτωση, η χρήση προφυλακτικού δεν μπορεί να σε προστατέψει από τον κορονοϊό. Ακόμα και αν η μάσκα μπει στο παιχνίδι, και πάλι δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη προστασία - μόνο ίσως με ειδικές στολές τύπου Chernobyl.  

Τα φιλιά

Αν πρόσφατα φίλησες κάποια και έχεις υποψίες ότι ίσως νοσεί με κορvνοϊό, καλό θα ήταν να μπεις οικειοθελώς σε καραντίνα για 14 μέρες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το ρισκάρεις, το ίδιο ισχύει και αν έκανες περιστασιακό σεξ με άγνωστη πριν από κάποιες μέρες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!