MEN'S GUIDE

Έρευνα έδειξε το περίεργο "κόλπο" για να δείχνεις πιο ελκυστικός στις γυναίκες

Κάθε αρσενικό θέλει να πιστεύει πως είναι ακαταμάχητο και μπορεί να γοητεύει κάθε γυναίκα και υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν τη γοητεία που ασκεί ένας άντρας στις γυναίκες, αλλά σίγουρα, αυτό που έδειξε μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα, πιθανά δεν το φανταζόσουν καθόλου.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, για να είσαι γοητευτικός, το... κόλπο είναι να σε βλέπουν οι γυναίκες να βγαίνεις έξω και να κάνεις παρέα με φίλες σου, δηλαδή με άλλες γυναίκες, με τις οποίες όμως δεν έχεις ερωτική σχέση, άσχετα αν αυτές σε βλέπουν ερωτικά.

Συγκεκριμένα το αμερικανικό πανεπιστήμιο Texas Christian, σε νέα έρευνά του εντόπισε πως οι γυναίκες έχουν την τάση βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους άντρες εκείνους που φαίνεται να διατηρούν φιλικές σχέσεις και, κυρίως, να τους επιθυμούν ερωτικά άλλες γυναίκες.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Sarah Hill, «οι γυναίκες “χρησιμοποιούν” τις φίλες ενός άντρα προκειμένου να “ζυγίσουν” το πόσο κατάλληλος είναι αυτός για ερωτικός σύντροφος [...] Επιπλέον, αν ένας άντρας φαίνεται να σχετίζεται ερωτικά με κάποιο “αξιόλογο” θηλυκό, τότε εκείνος δείχνει πιο ελκυστικός στα μάτια των υπολοίπων γυναικών».

Το gr.askmen,com αναφέρει πως για να καταλήξουν στο ενδιαφέρον αυτό συμπέρασμα, οι ερευνητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου ζήτησαν τη γνώμη δύο διαφορετικών ομάδων γυναικών προκειμένου να καταγράψουν τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν έναν άντρα ελκυστικό στα μάτια του ασθενούς φίλου. Στο πρώτο πείραμα, 148 συμμετέχουσες «βαθμολόγησαν» το πόσο σέξι θεωρείται ένας άντρας όταν εμφανιζόταν σε κάποια φωτογραφία παρέα με την ερωτική του σύντροφο, κάποια φίλη του, θηλυκό μέλος της οικογένειάς του ή πρώην σύντροφό του. Αντίστοιχα, στο δεύτερο πείραμα, στο οποίο και συμμετείχαν 97 γυναίκες, οι εθελόντριες, αφού πρώτα εξέτασαν προσεκτικά μια σειρά φωτογραφιών, στις οποίες διάφοροι άντρες εμφανίζονταν είτε μόνοι τους, είτε παρέα με την ερωτική τους σύντροφο, εν συνεχεία τους βαθμολόγησαν στα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας ιδανικός σύντροφος και πιο συγκεκριμένα στο πόσο πολύ (ή λίγο) φαίνεται αξιόπιστος, γενναιόδωρος, πλούσιος, περιπετειώδης, τρυφερός και με αίσθηση του χιούμορ.

Με βάση τα ευρήματα που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη διαδικασία, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι οι άντρες που εμφανίζονταν στις λήψεις παρέα με την (υποτιθέμενη) ερωτική τους σύντροφο θεωρούνταν πιο ποθητοί από τις συμμετέχουσες στη μελέτη.

«Αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να βρίσκουν τους άντρες που σχετίζονται με κάποια ελκυστική γυναίκα πιο επιθυμητούς ερωτικά, ένα φαινόμενο που ονομάζεται “αντιγραφή επιλογής συντρόφου”» (σ.σ. ή αλλιώς, “mate choice copying” εις την αγγλική) αναφέρεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα της έρευνας. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία ουσιαστικά, ένα αρσενικό ή θηλυκό οποιουδήποτε είδους «περικόπτει» το κόστος που συνεπάγεται σε χρόνο και πόρους η αναζήτηση του ιδανικού ερωτικού συντρόφου, επιλέγοντας ως σύντροφο έναν υποψήφιο που έχει «εξεταστεί» ενδελεχώς, ενώ βρίσκεται σε κάποια άλλη σχέση

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!