MEN'S GUIDE

Νομίζεις πως οι γυναίκες... διαβάζουν το μυαλό σου; Ίσως έχεις δίκιο

Αν με κάποια σύντροφό σου ή κάποια άλλη γυναίκα στη ζωή σου, είχες την αίσθηση πως αυτή μπορούσε να διαβάσει το μυαλό σου και πως δεν μπορούσες να της κρυφτείς, τελικά δεν είναι η... ιδέα σου, αφού μια νέα μελέτη, εξηγεί πως αυτό όντως συμβαίνει με κάποιες γυναίκες.

Η νέα έρευνα από επιστήμονες του Cambridge που κατέληξε στο συμπέρασμα μερικές γυναίκες έχουν υπερβολικά έντονη διαίσθηση. 

Όπως διαβάζουμε στο gr.askmen.com, τα τελευταία 20 χρόνια η ίδια ερευνητική ομάδα έχει αναπτύξει ένα τεστ «γνωστικής ενσυναίσθησης», γνωστό ως το τεστ που διαβάζει το μυαλό μέσα απ' τα μάτια.

Σε συνδυασμό με την εταιρεία γενετικής 23andMe και ερευνητές απ' τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία, υπέβαλαν στο συγκεκριμένο τεστ 89.000 ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες στο να καταλαβαίνουν κάποιον από τα μάτια, ενώ βρήκαν ότι αυτό έχει να κάνει με διαφοροποιήσεις στο θηλυκό χρωμόσωμα 3.

«Η μελέτη δείχνει ότι η ενσυναίσθηση είναι εν μέρει θέμα γενετικό αλλά δεν θα πρέπει να υποβαθμίσουμε άλλους σημαντικούς κοινωνικούς παράγοντες, όπως την πρόωρη ανάπτυξη και τη μεταγγενητική εμπειρία» επισημαίνει σχετικά ο καθηγητής Thomas Bourgeron. «Μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να κατανοήσουμε τέτοιες διαφοροποιήσεις στον πληθυσμό» σχολίασε απ' την πλευρά του ο ερευνητής – καθηγητής Simon Baron-Cohen.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!