MEN'S GUIDE

Ένα jacket σαν αυτό του Redford δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα σου

Τα shearling jackets, δηλαδή τα μπουφάν από μαλακό ή πιο σκληρό δέρμα, με επένδυση από μαλλί προβάτου, έχουν γίνει συνώνυμα με το στυλ των δεκαετιών του 60 και του 70, αλλά η αλήθεια είναι πως η ιστορία τους ξεκινά πολύ νωρίτερα και το βέβαιο είναι πως δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα. Ειδικά φέτος διεκδικούν σίγουρα μια θέση στη ντουλάπα σου.

Το 60s - 70s style revival είναι μια από τις πιο ισχυρές τάσεις της σεζόν και σε καλεί να αντλήσεις έμπνευση από τους παλιούς σταρ του Χόλιγουντ ή απλά να δεις τη νέα ταινία του Quentin Tarantino, με τους Leonardo DiCaprio και Brad Pitt.


Και ένα από τα ρούχα που γνώρισαν την αποθέωση στα τέλη των 60s και καθ' όλη τη διάρκεια των 70s ήταν το shearling jacket.


Η ιστορία του ξεκινά μαζί με τους πρώτους πιλότους αεροπλάνων που τα φορούσαν για ευνόητους λόγους: γιατί σε κρατούν ζεστό και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, όμως όταν τα φόρεσαν σταρ όπως οι Robert Redford, Alain Delon, Steve McQueen κ.ά., τότε έγιναν το απόλυτο fashion item και ένα από τα πιο διαχρονικά πανωφόρια.


Βρες και εσύ το shearling jacket που ταιριάζει στο σωματότυπο σου και θυμήσου να αποφύγεις τα πολύ μακριά sherarling jackets αν είσαι μετρίου αναστήματος, ενώ σκέψου το καλά το να φορέσεις ένα τέτοιο τζάκετ, αν έχεις πολλά παραπανίσια κιλά, γιατί προσθέτει πολύ όγκο!


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!