MEN'S GUIDE

Θες να γυμνάζεσαι περισσότερο; Τη λύση την έχει ο κολλητός σου

Λένε πως τα πάντα είναι καλύτερα όταν έχεις καλή παρέα και η επιστήμη έρχεται να σου πει πως το ίδιο ισχύει και με την προπόνησή σου!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πορίσματα μιας έρευνας,  αν θέλεις να γυμνάζεσαι περισσότερο, αλλά μόνος σου συχνά δεν τα καταφέρνεις να πιάσεις τους στόχους σου, η καλύτερη λύση είναι να αρχίσεις να γυμνάζεσαι μαζί με κάποιον φίλο σου και ιδανικά με τον κολλητό σου, που ξέρεις πως θα σε στηρίξει στην όποια προσπάθεια κάνεις στην προπόνησή σου.

Η έρευνα έγινε στο Πανεπιστήμιο της Σκωτίας και δείχνει πως τα άτομα που γυμνάζονται μαζί με κάποιο φίλο, γυμνάζονται περισσότερο και ειδικά όταν εκείνος τους παρέχει συναισθηματική υποστήριξη.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Journal of Psychology, οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες, ζητώντας από τα μέλη της πρώτης να βρουν ένα φίλο για να ασκούνται μαζί και από τα μέλη της δεύτερης να συνεχίσουν με το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, φάνηκε πως όσοι βρήκαν παρέα για τη γυμναστική, γυμνάζονταν περισσότερο, συγκριτικά με εκείνους που συνέχισαν μόνοι τους. Επιπλέον, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν τι είδους χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας καλός «φίλος για γυμναστική».

Ειδικότερα, βρέθηκε πως τα άτομα που λάμβαναν συναισθηματική υποστήριξη και ενθάρρυνση γυμνάζονταν περισσότερο σε σχέση με όσους είχαν απλά πρακτική βοήθεια, όπως για παράδειγμα το να μη χάνουν καμία προπόνηση.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι είναι βοηθητικό να ασκείται κανείς μαζί με κάποιο άτομο από το κοινωνικό του περιβάλλον, ενώ η αλληλοϋποστήριξη φαίνεται να αποτελεί σημαντικό παράγοντα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!