MEN'S GUIDE

Οι άντρες είναι πιο... οπτικοί στο σεξ; Η επιστήμη απάντησε

Γενικά επικρατεί η αντίληψη πως ένας άντρας μπορεί πολύ πιο εύκολα (σε σύγκριση με μια γυναίκα) να... ερεθιστεί και να έχει σεξουαλική διάθεση όταν δει κάποιο ερωτικό στοιχείο (ένα πορνό βίντεο, μια όμορφη γυναίκα κ.λπ) αφού πολλοί πιστεύουν πως οι άντρες είναι πιο... οπτικοί στο σεξ και οι γυναίκες πιο... εγκεφαλικές. Όμως μια έρευνα έρχεται να μας πει πως αυτό μάλλον αποτελεί έναν ακόμη... μύθο.

Η νέ έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences έθεσε επί του μικροσκοπίου το πώς διεγείρεται ο εγκέφαλος των δύο φύλων στα σεξουαλικά ερεθίσματα. και σύμφωνα με τα ευρήματά τους, δεν υπάρχει τελικά κάποια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί και τα ερεθίσματα που προκαλούν σεξουαλική διέγερση σε άντρες και γυναίκες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το gr.askmen,com, οι ερευνητές ανέλυσαν 61 παλαιότερες επιστημονικές μελέτες, συγκεντρώνοντας συνολικά δεδομένα για περίπου 2.000 ενήλικες και διεξάγοντας σε κάθε μελέτη το ίδιο πείραμα: Έδειχναν στους άντρες και τις γυναίκες μία σειρά από ερωτικές φωτογραφίες και βίντεο, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου τους με Λειτουργική Απεικόνιση Μαγνητικού Συντονισμού (fMRI).

Όπως διαπίστωσαν τα δύο φύλα είχαν την ίδια εγκεφαλική αντίδραση στις εικόνες και τα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, καταλήγοντας στο εξής συμπέρασμα: τόσο οι άντρες, όσοι και οι γυναίκες είναι το πιο οπτικοί τύποι κατά την ερωτική επαφή.

«Έχουμε σημαντικές αποδείξεις ότι η νευρωνική απόκριση σε οπτικά σεξουαλικά ερεθίσματα είναι ανεξάρτητη από το φύλο και ότι τα νευροκυκλώματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση δεν διαφέρουν σε άντρες και γυναίκες, ενώ τα οπτικά ερεθίσματα προκαλούν την ενεργοποίηση στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου τους», σημειώνουν οι ερευνητές.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!