MEN'S GUIDE

Τα γυριστά μπατζάκια παραμένουν στη μόδα - Μάθε πως να το κάνεις σωστά

Και τώρα που πλησιάζουμε πια στο χειμώνα η μόδα θέλει τα ρεβέρ (τα μπατζάκια) στα παντελόνια να είναι γυριστά, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ορισμένα πράγματα πριν εντάξεις αυτό το fashion trend στα outfits σου.

Αρχικά θα πρέπει πάντα να θυμάσαι να προσαρμόζεις το γύρισμα των ρεβέρ στη γραμμή και το στυλ του παντελονιού σου και να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στο λεγόμενο pinrolling και το cufffing.

Το πρώτο είναι το πιο απλό και "χαλαρό" γύρισμα των ρεβέρ και μπορείς να το κάνεις σε κάθε casual εμφάνιση, ενώ πλέον στη μόδα μπορείς να το κάνεις και αρκετά ψηλά πάνω από τον αστράγαλο. Ωστόσο το pinrolling δεν πρέπει να το κάνεις ποτέ σε πιο επίσημα παντελόνια.

Από την άλλη το cuffing είναι το κλασικό γύρισμα των ρεβέρ, που ακουμπούν πάνω στο παπούτσι σου και μπορεί να γίνει και σε πιο "επίσημες" ή smart casual εμφανίσεις.

Αν το παντελόνι σου έχει στενή γραμμή, μην το κουράζεις: γύρισέ τα μπατζάκια χωρίς πολλά - πολλά, φροντίζοντας (προφανώς) και τα δύο να έχουν το ίδιο μήκος. Αν πάλι το παντελόνι σου είναι λίγο πιο αεράτο και, ενδεχομένως, λίγο πιο μακρύ από το κανονικό - σαν του Leo, καλή ώρα - τότε καλό θα ήταν να βρεις έναν ράφτη που εμπιστεύεσαι για να το κοντύνει όσο πρέπει. Αφού το παντελόνι σου αποκτήσει το σωστό μήκος, τότε μόνο θα ξέρεις μέχρι που πρέπει να το γυρίζεις. Κάτι που, τέλος, μας φέρνει στο εξής...

Καλό είναι να προσέχεις πόσο ψηλά θα ανεβάσεις τα μπατζάκια σου (και πόσο αστράγαλο θα δείχνεις, τελικά). Λάβε μόνο υπόψη ότι το μήκος κάθε «γυρίσματος» δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα δυόμιση με τρία εκατοστά. . Αν πάλι θέλεις να τολμήσεις τα ψηλά ρεβέρ θα πρέπει να επιλέξεις και τη σωστή κάλτσα.

Δες και ένα χρήσιμο βίντεο με tips από μια stylist πολλών διάσημων ανδρών του Χόλιγουντ

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!