MEN'S GUIDE

Χρήσιμα tips για όσους πεινούν πολύ μετά την προπόνηση

Αν αθλείσαι συστηματικά και καθημερινά πιθανά θα σου είναι γνώριμο το αίσθημα της έντονης πείνας που νιώθεις λίγο μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης σου.

Και η αλήθεια είναι πως πολλοί αισθάνονται πως μετά από τόσο κόπο και τόσο ιδρώτα δικαιούνται να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα. Αν στόχος σου είναι η μυική ανάπτυξη μπορείς να καταναλώσεις ένα γεύμα με βάση την πρωτεΐνη, όμως αν στόχος σου είναι η απώλεια κιλών, θα πρέπει να μάθεις να ελέγχεις αυτό το αίσθημα της πείνας μετά τη γυμναστική και ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για να το πετύχεις.

Διάλεξε τις σωστές τροφές

Αυτά που δεν πρέπει να φας μετά από μια προπόνηση είναι γλυκά και γενικότερα επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες θα σε κάνουν να πεινάσεις ακόμα περισσότερο μια ώρα αργότερα. Προσπάθησε να τρως κάτι που περιέχει και υδατάνθρακα και πρωτεϊνη έτσι ώστε να παραμείνεις χορτάτη για πολύ περισσότερο. Προτίμησε λίγο τόνο ή γαλοπούλα με μερικά κράκερ ολικής άλεσης ή φυστικοβούτυρο με μπανάνα και στικς σέλινου.

Γυμνάσου πριν από ένα κύριο γεύμα

Αν συνηθίζεις να γυμνάζεσαι μετά το δείπνο ή μετά το πρωινό, προσπάθησε να το αλλάξεις και να γυμνάζεσαι πριν από ένα κύριο γεύμα. Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να σε βοηθήσει πολύ, καθώς θα ξέρεις πως αμέσως μετά την προπόνηση θα φας το γεύμα σου. Για να κάνεις ακόμα πιο εύκολη την κατάσταση, ετοίμασε από πριν το γεύμα σου έτσι ώστε να το φας με το που θα γυρίσεις στο σπίτι.

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι

Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής χάνεις υγρά μέσω του ιδρώτα και πιέζεις το σώμα σου αρκετά. Είναι πολύ σημαντικό να πίνεις αρκετό νερό μετά την προπόνησή σου. Μερικές φορές το σώμα μπερδεύει την πείνα με τη δίψα. Γι’αυτό ξεκίνα πίνοντας αρκετό νερό μετά την προπόνηση και αν συνεχίζεις να πεινάς, φάε.

Προσπάθησε να μην υπερεκτιμάς

Μπορεί να νιώθεις ότι ίδρωσες πολύ και κουράστηκες ακόμα περισσότερο μετά από μισή ώρα προπόνηση, αλλά πολλές φορές έχεις την αίσθηση ότι έκαψες πολύ περισσότερες θερμίδες από ότι πραγματικά έκαψες. Γυμνάσου γιατί αγαπάς το σώμα σου και όχι γιατί θέλεις αμέσως μετά να το ρίξεις στο junk food. Αν θεωρείς τα υγιεινά φαγητά βαρετά και άνοστα πειραματίσου με βότανα και μπαχαρικά και βρες υγιεινές και νόστιμες συνταγές στο internet οι οποίες θα σε ενθουσιάσουν.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!