MEN'S GUIDE

Αυτές είναι οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις παντού

Αν κανείς συνδυάσει αερόβια άσκηση και μερικές ασκήσεις που χρησιμοποιούν κυρίως το βάρος του σώματος, τότε μπορεί να γυμναστεί παντού, όπου και αν βρεθεί για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Δεν ξεχνάμε να κάνουμε ζέσταμα με τρέξιμο ή επιτόπια πηδηματάκια ή κολύμπι ή ποδηλασία κ.λπ. και μετά κάνουμε τις ακόλουθες ασκήσεις. Ανάλογα με τις αντοχές σας και το πόσο fit είστε, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση ή τον αριθμό των επαναλήψεων.

Squat και άλμα

Κάντε ένα βαθύ κάθισμα, και ακουμπήστε τα χέρια σας στο πάτωμα. Κλωτσήστε προς τα πίσω, ώστε να βρεθείτε σε στάση για κάμψεις. Κάντε μία κάμψη και όπως ανεβαίνετε, κάντε ένα άλμα για να επιστρέψετε στην αρχική σας στάση, έτοιμοι για βαθύ κάθισμα. Επαναλάβετε για ένα λεπτό.

Mountain climber

Μπείτε σε στάση για κάμψεις, με τα χέρια σας τεντωμένα. Περπατήστε τα πόδια σας προς τα εμπρός, ώστε το δεξί σας γόνατο να είναι λυγισμένο κάτω από το στήθος, ενώ το αριστερό σας πόδι να είναι προς τα πίσω, με το γόνατο ελαφρώς λυγισμένο. Πιέστε δυνατά με τα πόδια και αλλάξτε τους θέση. Συνεχίστε τις εναλλαγές για ένα λεπτό.

Κλωτσιά προς τα πάνω

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και τα χέρια σας ψηλά. Ενώστε τα χέρια και κλωτσήστε όσο πιο ψηλά με το δεξί σας πόδι, κατεβάζοντας τα χέρια για να συναντηθούν. Δεν πειράζει αν δεν το καταφέρετε αμέσως, η ευλυγισία σας θα βελτιωθεί σύντομα. Επαναλάβετε με το αριστερό πόδι, και συνεχίστε να εναλλάσσετε για ένα λεπτό.

Μποξ στον αέρα

Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, σφίξτε τις γροθιές σας και κρατήστε τους αγκώνες κοντά στο σώμα. Εξασκηθείτε στις γροθιές σας, από κροσέ μέχρι άπερκατ, και συνεχίστε να κινείστε. Μην φοβάστε την ποικιλία και συνεχίστε τις ασκήσεις για ένα λεπτό.

Ασκήσεις με το βάρος του σώματος:

Κάμψεις – Κάντε 12 επαναλήψεις

Βαθιά καθίσματα – Κάντε 12 επαναλήψεις

Βυθίσεις τρικεφάλων – Κάντε 12 επαναλήψεις

V-up (κοιλιακοί, στους οποίους σηκώνουμε τα χέρια και τα πόδια ώστε να συναντηθούν) – Κάντε 12 επαναλήψεις

Cobra hold (Ξαπλώστε στο έδαφος, και πάρτε στάση για ραχιαίους, αλλά παραμείνετε στην ανασηκωμένη στάση) – Κρατήστε την στάση για 60 δευτερόλεπτα ή όσο αντέχετε

Σανίδα – Κρατήστε την στάση για 60 δευτερόλεπτα ή όσο αντέχετε

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!