MEN'S GUIDE

Άνδρας ή γυναίκα; Ποιος βαριέται πρώτος το σεξ σε μια πολυετή σχέση;

Είναι γνωστό πως το πέρασμα των χρόνων δεν αποτελεί σύμμαχο στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού και συχνά η ρουτίνα, φέρνει ανία και απομακρύνει την όρεξη για σεξουαλικές επαφές. Μήπως όμως επικρατεί ένας μύθος σχετικά με το ποιος από τους δυο συντρόφους είναι πιθανό να βαρεθεί πρώτος το σεξ;

Η νέα έρευνα, που βασίστηκε σε πορίσματα προγενέστεων μελετών, έρχεται να αποδείξει πως δεν ισχύει ο "μύθος", πως οι γυναίκες είναι αυτές που βαριούνται το σεξ σε μια σχέση, ενώ οι άντρες επιθυμούν... πάντα το σεξ. Συγκεκριμένα η έρευνα διαπίστωσε πως ένας άντρας έχει την ίδια πιθανότητα (με αυτή μιας γυναίκας) να βαρεθεί το σεξ με τη σύντροφό του μετά από μια μακροχρόνια σχέση.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κεντάκι ανέλυσαν δεδομένα από 64 μελέτες με θέμα την σεξουαλική επιθυμία από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα. Όπως διαπίστωσαν, η αντρική σεξουαλικότητα είναι το ίδιο πολύπλοκη -ή σχεδόν το ίδιο τελοσπάντων- με τη γυναικεία, αλλά και ότι οι άντρες είναι πολύ πιθανό να μην έχουν επιθυμία να κάνουν σεξ, όπως μπορεί να μην έχει και η σύντροφός τους.

Όπως διαβάσαμε στο gr.askmen,com που παρουσιάζει την έρευνα, η Kristen P. Mark, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sex Research και καθηγήτρια αγωγής και προαγωγής υγείας, «λανθασμένα εκλαμβάνουμε ως δεδομένη την σεξουαλική επιθυμία των αντρών, την ώρα που εκείνη των γυναικών χαρακτηρίζεται πάντα ως πολύπλοκη, μυστήριο», έχει κάτι ενδιαφέρον να πει για τα πορίσματα της έρευνας.

Όπως η ίδια τονίζει, η λίμπιντο και των δύο φύλων είναι περίπλοκη, ενώ υπογραμμίζει το πόσο βλαβερό τελικά είναι για την αντρική ψυχολογία το στερεότυπο του άντρα sex machine. «Οι άντρες έχουν και πρέπει να έχουν τις δικές τους ντεφορμέ σεξουαλικές στιγμές, όπου παρατηρείται ελλιπής ερωτική όρεξη. Είναι υγιές, φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση κατακριτέο».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!