MEN'S GUIDE

H επιστήμη εξηγεί γιατί μετά το σεξ οι άντρες έχουν τις καλύτερες ιδέες

Αν νομίζεις πως όταν κάνεις σεξ, αμέσως μετά,όταν χαλαρώνεις, αισθάνεσαι πως μπορείς να λύσεις κάθε πρόβλημα, δεν είναι η ιδέα σου, όντως οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν πως πολλοί άντρες μετά τις σεξουαλικές επαφές, εμφανίζουν πνευματική διαύγεια.

Όπως εξηγεί ο κοινωνικός ψυχολόγος  Justin Lehmiller, ερευνητής στο αμερικανικό επιστημονικό ινστιτούτο Kinsey, οι σχετικές έρευνες που έχει ο ίδιος διεξάγει και οι συνεργάτες του απέδειξαν πως πολλοί άνδρες μετά το σεξ, μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα με μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια, να βρουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα (όπως για παράδειγμα πως να μειώσουν το χρόνο οδήγησης μέχρι τη δουλειά τους) ακόμα και να πάρουν καίριες αποφάσεις για τη ζωή τους (όπως το αν θα παραιτηθούν από τη δουλειά).


Ο ίδιος εξηγεί πως οι περισσότεροι άνδρες, πριν κάνουν σεξ, δεν μπορούν να εστιάσουν σωστά και να επιλύσουν ένα πρόβλημα, καθώς κυριαρχεί η ανάγκη να κάνουν σεξ.
Όμως μόλις εκσπερματώσουν τότε, ο οργανισμός τους χαλαρώνει και ο εγκέφαλος "ξεμπλοκάρει". 


Το σεξ συνδέεται με την απελευθέρωση ενδορφινών, ντοπαμίνης και οξιτοκύνης, χημικές ουσίες που όλες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι ίδιες χημικές ουσίες, σύμφωνα με τον ερευνητή, σε κάποιους άνδρες δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας που διαρκεί ακόμα και 24 ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή.


Μάλιστα οι επιστήμονες εξηγούν πως ειδικά οι άντρες που έχουν υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης, μετά το σεξ, γίνονται πολύ πιο παραγωγικοί στην εργασία τους.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!