MEN'S GUIDE

Το "πρότυπο του τέλειου άντρα" το έχουν εντοπίσει οι έρευνες και το ακολουθεί το Χόλιγουντ

Οι επιστήμονες έχουν συμπεράνει ότι τα χαρακτηριστικά -ύψος, διάπλαση και αθλητικότητα- συνδέονται με ένα κοινό χαρακτηριστικό: εντυπωσιακή αντρική εικόνα. Και το Χόλιγουντ τους υποστηρίζει.

Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Perception, οι ερευνητές του σκοτσέζικου πανεπιστημίου St Andrews έδειξαν σε εθελοντές και από τα δυο φύλα, φωτογραφίες από κοινούς, καθημερινούς άντρες ηλικίας 25 έως 40 ετών, εκ των οποίων κάποιοι ήταν αρκετά πιο ψηλοί και περισσότερο γυμνασμένοι από τους υπόλοιπους. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν ποιους από όλους ξεχώρισαν και γιατί. Ποιο πρότυπο ανακήρυξαν νικητή; Ψηλός, αρρενωπός, αθλητικός, περίπου 35 ετών.

Και ενώ αυτό το συμπέρασμα (τόσο από την πλευρά των γυναικών όσο και των αντρών εθελοντών) δείχνει αρκετά προφανές, εντούτοις, σε δεύτερη ανάγνωση της κρίσης των συμμετεχόντων, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως το συγκεκριμένο αντρικό πρότυπο που υπερτερεί εμφανισιακά, επιλέγεται ευκολότερα σαν σύντροφος/εραστής/σύζυγος (από τις γυναίκες) όπως και ηγέτης/κυβερνήτης/αρχηγός (από άντρες και γυναίκες). «Οι άντρες με σχετικά μεγάλο ύψος, το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με μια ανάλογη σωματική διάπλαση και αθλητικό παράστημα, επηρεάζει έντονα την ενδόμυχη αντίληψη περί πρότυπου δημοφιλίας, εμπιστοσύνης και κυριαρχίας», γράφει στην αναφορά της η Dr. Carlota Batres, διευθύντρια της μελέτης. «Επιπλέον, μια κυρίαρχη αντρική εμφάνιση συνδέεται με μια ποικιλία κοινωνικών πλεονεκτημάτων, που κυμαίνονται από την υψηλή επίδοση σε σεξουαλικές δραστηριότητες ή στον αθλητισμό, μεγαλύτερες πιθανότητες για επαγγελματική ανέλιξη και πολλά ακόμη», καταλήγει.λείπει

Τα σωματικά «πακέτα» που κάνουν τρελές εισπράξεις στο Χόλιγουντ

Δες τώρα πώς αυτή η επιστημονική διαβεβαίωση γίνεται πράξη στα πιο κερδοφόρα blockbuster του Χόλιγουντ:
Ο 36χρονος Chris Pratt με ύψος 1,86 και σωματοδομή που του χάρισε ρόλο για τους Φύλακες του Γαλαξία, θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς κινηματογραφικούς αστέρες σήμερα. Στην ίδια κυρίαρχη θέση χάρη στη σωματική διάπλασή τους βρίσκονται (ή βρέθηκαν κατά καιρούς) ο Channing Tatum (37 χρονών, 1,86 εκ.), o Henry Cavill (34 ετών, 1,85 εκ.), φυσικά ο 34χρονος θεός Thor -Chris Hemsworth- με ύψος 1,90 εκ., με τη λίστα να ολοκληρώνεται την τελευταία σεζόν με τον 40άρη Chadwick Boseman (1,83 εκ.) πρωταγωνιστώντας στο Black Panther, την ταινία που έσπασε κάθε ρεκόρ στα αμερικανικά Box Office.

Πηγή: gr.askmen,com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!