MEN'S GUIDE

Λες γλυκόλογα μετά το σεξ που ίσως δεν τα πιστεύεις; Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό

Αν κάθε φορά που κάνεις σεξ με την σύντροφό σου, μετά σε πιάνει μια τάση για γλυκόλογα ή αν έχεις ξεστομίσει το "σ'αγαπώ" ή "μωρό μου σε λατρεύω" σε κάποια παρτενέρ σου μετά τη σεξουαλική πράξη, μολονότι δεν το εννοούσες, μην ανησυχείς, συμβαίνει σε πολλούς αυτό και μια νέα έρευνα, εξηγεί γιατί.

Μια σειρά μελετών, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science of Relationships, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σεξ μας κάνει να λέμε γλυκανάλατα πράγματα. Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο gr.askmen,com, ο άνδρας μετά το σεξ γίνεται συναισθηματικά ευάλωτος και λέει διάφορα για να κάνει το άλλο πρόσωπο να έρθει πιο κοντά. 

Κατά τη διάρκεια των μελετών, οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε σεξουαλικά ερεθίσματα -μεταξύ των οποίων και η σκηνή με τον Antonio Banderas και την Angelina Jolie στο φιλμ Original Sin -αλλά και σε ουδέτερα ερεθίσματα. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσοι εκτέθηκαν σε ερωτικά ερεθίσματα είχαν εξάψεις, κάτι που τους έκανε να νιώσουν πιο ευάλωτοι.

«Γενικά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η ενεργοποίηση του σεξουαλικού συστήματος ενισχύει την διάθεση του ατόμου να αποκαλυφθεί, κάτι που φέρνει πιο κοντά κάποιον με ένα υποψήφιο σύντροφο. Επίσης αυξάνει την επιθυμία γι' αυτόν τον σύντροφο και βοηθά στην ανάπτυξη της σχέσης. Το να μοιράζεσαι προσωπικά πράγματα με κάποιον είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος να ενισχύσεις την οικειότητα και να διαμορφώσεις μια σχέση.

Η παρούσα μελέτη υποστηρίζει ότι αυτή η σεξουαλική διέγερση διευκολύνει τη συγκεκριμένη διαδικασία τόσο που όταν γνωρίζονται δύο ξένοι, το σεξουαλικό ενδιαφέρον θα καθορίσει τον βαθμό στον οποίο θα μοιραστούν προσωπικά πράγματα κατά τη διάρκεια της πράξης. Όταν το ερωτικό ενδιαφέρον είναι έντονο για κάποιον πιθανό σύντροφο είναι πιθανό να εκφράζεται περισσότερο το άτομο», εξηγεί ένας απ' τους ερευνητές.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!