MEN'S GUIDE

H επιστήμη λέει πως το σεξ μπορεί να σε βοηθήσει στην καριέρα σου

Φυσικά δεν εννοούμε να χρησιμοποιείς το σεξ με συγκεκριμένα πρόσωπα ως μέσο για να εξελιχθείς επαγγελματικά, αλλά σύμφωνα και με μια νέα μελέτη, το σεξ και η υγιής σεξουαλική ζωή, μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερη επαγγελματική απόδοση και ως εκ τούτου καλύτερες προοπτικές για μια καλή καριέρα. 

Οι συχνές σεξουαλικές επαφές συσχετίζονται με χαμηλότερα επίπεδα στρες, κάτι που επηρεάζει με τον πιο ευεργετικό τρόπο τις επιδόσεις στην επαγγελματική ζωή.

Και με δεδομένο το γεγονός ότι το αντικείμενο και ο χώρος της εργασίας είναι η κυριότερη εστία δημιουργίας έντονου άγχους, οδηγεί τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι το σεξ είναι ένα εφόδιο για ικανοποιητικότερη επαγγελματική πορεία και ανέλιξη (συναθροίζοντας και όλα τα παραπάνω ευρήματα που σχετίζονται με τον εγκέφαλο, την υγεία, την καλή διάθεση και την υγιέστερη ζωή).

Όπως διαβάζουμε στο Esquire, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, από τους 159 παντρεμένους εργαζόμενους (άντρες και γυναίκες) που συμμετείχαν σε αυτήν την έρευνα, όσοι έκαναν σεξ είχαν καλύτερη διάθεση την επόμενη μέρα -όλη μέρα. Και, μάντεψε, αυτή η θετική αίσθηση έκανε τους συμμετέχοντες να δουλεύουν με μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερη δημιουργικότητα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο επικεφαλής της μελέτης, Keith Leavitt, λέει:  "Η προσπάθεια να συντηρείς όσο το δυνατόν περισσότερο μια υγιή σεξουαλική ζωή, ξεπερνά τα όρια της κάλυψης μιας φυσιολογικής βιολογικής ανάγκης,  οδηγώντας το σύνολο της υγείας σου σε κορυφαία επίπεδα".
 

Και παρόλο που δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το σεξ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους, η ιδέα να συμπεριληφθεί ως τακτική προγραμματισμένη πρακτική (κάτι σαν την προπόνηση) είναι αναμφισβήτητα μια πολύ πρόσφατη τάση. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το σεξ απελευθερώνει κάθε είδους ευεργετικές χημικές ουσίες στον εγκέφαλο (ντοπαμίνη, ωκυτοκίνη, σεροτονίνη και ενδορφίνες), οι οποίες κάνουν την καθημερινή ζωή πιο ευχάριστη, τονίζουν οι επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!