MEN'S GUIDE

Έρευνες δείχνουν πως ο καφές βοηθά στο να έχει ένας άντρας γερές στύσεις

Είναι γνωστό πως ο καφές, όταν καταναλώνεται με μέτρο προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό, αλλά ειδικά στους άντρες η κατανάλωση καφέ συνδέεται και με τη μείωση των στυτικών δυσλειτουργιών.

Στο παρελθόν οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως ο καφές συμβάλλει  στην μείωση εμφάνισης καδιοαγγειακών παθήσεων, στην προστασία από την άνοια, τον διαβήτη τύπου 2, ακόμα και τον καρκίνο του δέρματος. Τώρα οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι άντρες που πίνουν μια ή δυο κούπες καφέ την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία. Συγκεκριμένα επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας πιστεύουν ότι η καφεΐνη συμβάλλει την χαλάρωση των αρτηριών στην περιοχή του πέους, αυξάνοντας έτσι την ροή του αίματος.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα στοιχεία περίπου 4.000 ανδρών, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την καθημερινή τους διατροφή και αξιολόγησαν την ποσότητα καφέ, τσαγιού και άλλων ροφημάτων που κατανάλωναν μέσα στο 24ωρο.

Πάντως, οι ερευνητές τόνισαν ότι δεν παρατηρήθηκε συσχέτιση της στυτικής δυσλειτουργίας με την κατανάλωση καφέ στους διαβητικούς ασθενείς.

Και άλλη έρευνα

Πρόσφατη μελέτη σε πληθυσμό 3.724 ανδρών που συμμετείχαν στην Αμερικανική Εθνική Μελέτη για την Υγεία και τη Διατροφή (National Health and Nutrition Examination Survey, NHANES), έδειξε ότι η στυτική δυσλειτουργία εμφανιζόταν λιγότερο συχνά σε άτομα που κατανάλωναν συγκεντρώσεις καφεΐνης 160-375 mg την ημέρα, συγκέντρωση που αντιστοιχεί με 2-3 φλιτζάνια καφέ.

Η διερεύνηση αυτής της συσχέτισης πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας υπόψη τους κύριους παράγοντες κινδύνου και βασικές υγιεινοδιαιτητικές παραμέτρους που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τη στυτική λειτουργία όπως είναι η ηλικία, η υπέρταση, το μεταβολικό προφίλ, το κάπνισμα και η άσκηση.

Είναι επίσης ενδιαφέρον το εύρημα ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και στα παχύσαρκα άτομα.

Καφές και κατάθλιψη

Οι σεξουαλικές διαταραχές και η στυτική δυσλειτουργία οδηγούν συχνά σε κατάθλιψη.

Η μέτρια ή η βαριά κατάθλιψη ή η χρήση ορισμένων αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Αλλά και η στυτική δυσλειτουργία μπορεί ανεξάρτητα και από μόνη της, να προκαλέσει ή να επιδεινώσει την κατάθλιψη.

Η κατανάλωση καφέ με καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και να επιδράσει ευεργετικά κατ' αυτόν τον τρόπο στη σεξουαλική ζωή του άνδρα. Η καφεΐνη είναι η ουσία που επηρεάζει μερικές βιοχημικές αντιδράσεις και νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο.

Αυξάνει την ενεργητικότητα και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλά (μπλοκάρει την αδενοσίνη και δημιουργεί αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό της αυξημένης παραγωγής της ντοπαμίνης, ουσίας που βελτιώνει τη διάθεσή μας). Συνεπώς ο καφές συνεπώς μπορεί να βελτιώσει την ερωτική διάθεση και να δώσει παράλληλα επιπλέον ενέργεια και αντοχή.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!