MEN'S GUIDE

Οι 4 ασκήσεις που απαιτούν μόνο 15 λεπτά και χαρίζουν επίπεδο στομάχι

Η περιοχή της κοιλιάς είναι αυτοί που οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν πως είναι το αδύνατο σημείο τους. Αν και εσείς ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία και ονειρεύεστε ένα επίπεδο στομάχι, σύμφωνα με έναν fitness expert αρκεί να κάνετε καθημερινά 4 ασκήσεις και να αφιερώνετε μόνο 15 λεπτά από το χρόνο σας.

Το πρόγραμμα πρέπει ιδανικά να το κάνετε τις πρωινές ώρες και πριν πάρετε πρωινό (που έχει αποδειχτεί από έρευνες πως είναι η ιδανική στιγμή της ημέρας για γυμναστική ειδικά αν στόχος σας είναι η μείωση του λίπους) και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ζευγάρι αλτήρες ή kettlebells και μια φουσκωτή μπάλα γυμναστικής.

O Rua Gilna, καθηγητής φυσικής αγωγής και personal trainer στη Νέα Υόρκη, εξηγεί: «Η προστιθέμενη αντίσταση των αλτήρων πολλαπλασιάζει την ένταση που δέχεται ο πυρήνας σου, δημιουργώντας ταχύτερο κάψιμο του λίπους από την κοιλιά». Και συνεχίζει: «Σε αντίθεση με τα ροκανίσματα ή τις σανίδες, οι ασκήσεις για six-pack με βαράκια μπορούν να κλιμακωθούν σε όποιο επίπεδο φυσικής κατάστασης μπορείς να αντέξεις, απλά αυξάνοντας το βάρος που θα χρησιμοποιήσεις».


Το gr.askmen.com προτείνει να ξεκινήσεις με ένα ζευγάρι αλτήρες ή kettlebells που μπορείς άνετα να εκτελέσεις τρεις γύρους με τις παρακάτω 4 ασκήσεις που συστήνει ο Gilna, αφιερώνοντας ένα λεπτό για κάθε κίνηση. Ξεκουράσου ένα λεπτό μεταξύ κάθε σετ. Εκτέλεσε κατόπιν άλλον έναν γύρο με 10% μεγαλύτερο βάρος. «Την επόμενη μέρα ξεκίνα από το βαρύτερο φορτίο, ολοκλήρωσε τους 3 γύρους και στον τελευταίο γύρο αύξησε άλλο ένα 10% το βάρος, κ.ο.κ.», συμβουλεύει ο προπονητής.

Μισό Τούρκικο Σήκωμα

«Αυτή η άσκηση, εκτός από το γεγονός ότι επιδρά άμεσα στο σύνολο των κοιλιακών, εμπλέκει και τους πρόσθιους οδοντωτούς μυς, μια συχνά παραμελημένη μυϊκή ομάδα που έχει πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των έξω λοξών κοιλιακών, που βλέπεις σε κάθε “τεμαχισμένο” σούπερ ήρωα των κόμικς», λέει ο Gilna.

Ρώσικο στρίψιμο σε μπάλα

«Ξεκίνα με μικρό εύρος κίνησης και αύξανε σταδιακά, μέρα με τη μέρα, τη γωνία στροφής του κορμού», συστήνει ο προπονητής.

Dead Bug

«Θυμήσου να κρατάς την πλάτη σου διαρκώς εφαπτόμενη με το πάτωμα, ώστε όλη η δουλειά να γίνεται από τους μυς της κοιλιάς».

Κωπηλατική από θέση υψηλής σανίδας

«Προσπάθησε να μην επιτρέπεις στους γοφούς ή τη μέση σου να γυρνούν με κάθε κίνηση του ώμου και του βραχίονα. Όσο πιο σφιχτός μένει ο πυρήνας, τόσο το καλύτερο για τη γράμμωση των κοιλιακών σου», λέει ο Gilna.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!