MEN'S GUIDE

Έρευνα ισχυρίζεται κάτι που ίσως δεν είχατε φανταστεί για τους κοντούς άντρες

Το ύψος είναι ένας από τους παράγοντες, που έχει διαπιστωθεί πως μπορούν να επηρεάσουν την αυτοπεποίθηση ενός άντρα, καθώς οι κοινωνικές επιταγές θέτουν ως πρότυπο τους άντρες με μεγάλο ανάστημα.

Επίσης κατά καιρούς έρευνες έχουν δείξει πως οι πιο κοντοί άντρες συχνά, είναι πιο φλογεροί εραστές και πιο γοητευτικοί στις γυναίκες, καθώς αναπληρώνουν το ανάστημα που τους λείπει με το να τελειοποιούν το παιχνίδι της αποπλάνησης των γυναικών.


Όμως μια άλλη έρευνα έδειξε κάτι εξαιρετικά αρνητικό για τους κοντούς άντρες, αφού στην ουσία ισχυρίζεται πως οι κοντοί άντρες έχουν την τάση να είναι πιο βίαοι και οξύθυμοι σε σύγκριση με τους ψηλότερους άντρες,

 Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Center for Disease Control στην Ατλάντα των ΗΠΑ, οι κοντοί άνθρωποι τείνουν να είναι πιο θυμωμένοι και πιο βίαιοι.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν 600 άνδρες, ηλικίας 18 έως και 50 ετών και διαπίστωσαν ότι όσοι αισθάνονταν λιγότερο «αρσενικά» ήταν 3 φορές πιο πιθανό να έχουν διαπράξει βίαιες επιθέσεις ή εγκληματικές πράξεις. Οι επιστήμονες το ονομάζουν ως το αποτέλεσμα «άγχους ανδρικής διαφοράς» που τους κάνει να είναι πιο επιθετικοί.

Σύμφωνα με τα κοινωνικά στερεότυπα, οι άνδρες ένιωθαν λιγότερο αρρενωποί επειδή το ύψος τους ήταν μικρότερο από το μέσο όρο! Οι επιστήμονες λένε ότι οι άνδρες που είναι πιο κοντοί ενεργούν πιο επιθετικά από τους άνδρες που είναι πιο ψηλοί, για να αντισταθμίσουν την έλλειψη ύψους. Μάλιστα, αυτό το σύνδρομο είναι γνωστό ως το «Napoleon complex» και ορίστηκε για πρώτη φορά το 1926 από τον ψυχαναλυτή Alfred Adler.

Όπως διαβάζουμε στο ipop.gr, το 2018, ο ο εξελικτικός ψυχολόγος Mark van Vugt και η ομάδα ερευνητών του στο Vrije Universiteit στο Amsterdam βρήκαν στοιχεία για αυτό το σύνδρομο στους άνδρες. 

Οδηγήθηκαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που είναι πιο κοντοί συμπεριφέρονται πιο επιθετικά σε αλληλεπιδράσεις με πιο ψηλούς ανθρώπους. Έχουν ένα αίσθημα ότι είναι πιο ευάλωτοι ενώ εντοπίζονται και υψηλότερα επίπεδα παράνοιας. 

Ωστόσο, είναι πιθανό το δείγμα να ήταν πολύ μικρό ώστε να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με το ύψος και την επιθετικότητα. Και υπάρχουν κι άλλες μελέτες που έχουν οδηγήσει σε αντιφατικά συμπεράσματα και ισχυρίζονται πως το σύνδρομο αυτό είναι απλά μύθος.

Η συγκεκριμένη, έρευνα έδειξε πως οι πιο κοντοί άνδρες είναι πιο εύκολο να χάσουν την ψυχραιμία τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!