MEN'S GUIDE

Οι 5 λόγοι για τους οποίους μπορείς να μην πας μια μέρα στο γυμναστήριο

Για πολλούς η επίσκεψη στο γυμναστήριο αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους και καλά κάνουν, αφού η καθημερινή άσκηση αποτελεί ζωτικής σημασίας κομμάτι ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Ωστόσο, σύγχρονες μελέτες ψυχολόγων, έχουν δείξει πως υπάρχει ένα είδος "εθισμού" στην προπόνηση στο γυμναστήριο και μάλιστα πολλοί βιώνουν ένα αίσθημα ενοχής αν κάποια μέρα αποφασίσουν να μην επισκεφτούν το γυμναστήριο τους.


Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι λόγοι, που δικαιολογούν την απόφασή σας να μην πάτε μια μέρα για προπόνηση και αν συντρέχει κάποιος από τους παρακάτω λόγους μπορείτε να κάνετε... κοπάνα από το γυμναστήριο χωρίς καμιά ενοχή.

Σας πονάνε πραγματικά οι μύες

Είναι φυσιολογικό το αίσθημα δυσφορίας έπειτα από μια προπόνηση, ωστόσο αν σας είναι δύσκολο ακόμη και να κάνετε απλές κινήσεις, καλύτερα να αποφύγετε το γυμναστήριο. Το στραμπούληγμα ενός μυ μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό. Αν συνεχίσετε την προπόνηση ενώ ήδη νιώθετε ενοχλήσεις, το πρόβλημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Παραλείψτε το γυμναστήριο και χαλαρώστε ώστε να είστε πανέτοιμοι για την επόμενη ημέρα.

Έχει προηγηθεί έντονη σωματική δραστηριότητα

Αν κουρεύατε το γκαζόν όλη μέρα ή τρέχατε στο πάρκο μαζί με τα παιδιά, δεν είναι παράλογο να παραλείψετε την επίσκεψη στο γυμναστήριο. Μην νιώσετε ενοχές αφού ήσασταν ήδη δραστήριος, ωστόσο μην ξεχνάτε ποτέ την αποφόρτιση έπειτα από κάθε έντονη δραστηριότητα.

Εχετε τραυματισμό, έστω και μικρό

Αν υποφέρετε από κάποιο διάστρεμμα ή αν έχετε υποστεί θλάση ή γενικώς έχετε κάποιον τραυματισμό, είναι επιβεβλημένο να κάνετε ένα διάλλειμα από το γυμναστήριο. Σε διαφορετική περίπτωση απλά θα παρατείνετε το διάστημα αποθεραπείας.

Έλλειψη ύπνου

Ο ύπνος βοηθά στην βελτίωση της μνήμης, στην καλύτερη συγκέντρωση, μειώνει το στρες και διατηρεί το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι απαγορευτικό να κάνετε γυμναστική όταν έχετε κοιμηθεί λίγες ώρες. Η έλλειψη ύπνου κάνει πιο ευάλωτο το ανοσοποιητικό, συνεχίστε το πρόγραμμα προπόνησης μόνο όταν νιώσετε πλήρως ξεκούραστοι.

Γρίπες, θέματα υγείας

Η εποχική γρίπη ή μια κρίση άσθματος δικαιολογεί την απουσία από το γυμναστήριο. Μπορεί και να ισχύει όμως το ίδιο και για το απλό κρύωμα. Συμβουλευτείτε τον γιατρό και μείνετε σπίτι για κάποιες ημέρες μέχρι την πλήρη ανάρρωση. Εν συνεχεία μπορείτε να επιστρέψετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα γυμναστικής.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!