MEN'S GUIDE

Νιώθεις "πεσμένος" - Μάθε ποιο σπορ να ξεκινήσεις για να νιώσεις καλύτερα

Είναι γνωστό πως η άθληση και η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και να βελτιώσει όχι μόνο τη σωματική αλλά και τη ψυχική υγεία. Όμως σύμφωνα με μια μελέτη, ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης πραγματικά δείχνει να έχει εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα στην ψυχική υγεία και απομακρύνει το άγχος, την κατάθλιψη και το στρες.

Σύμφωνα με μελέτη που ανέλυσε τις απαντήσεις σε poll στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 3 εκατομμύρια ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο άθλημα που δείχνει να κάνει... θαύματα σε όσους αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα. Συγκερικριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η κολύμβηση είχε θετικές επιδράσεις στο άγχος ή την κατάθλιψη.

Το 1,4 εκατομμύριο των συμμετεχόντων που ασχολούνταν συστηματικά με την κολύμβηση δεν εμφάνιζε προβλήματτα ψυχικής υγείας, ενώ  σχεδόν το μισό εκατομμύριο ενήλικων ατόμων που κολυμπούσαν και είχαν θέματα ψυχικής υγείας, ξεκίνησαν να μειώνουν την αγωγή τους ή τις επισκέψεις σε κάποιον ειδικό, από όταν άρχισαν το κολύμπι.

Όταν ρωτήθηκαν πώς η κολύμβηση βοηθά το μυαλό, το 43% δήλωσε πως μετά ένιωθαν πιο χαρούμενοι, το 26% δήλωσε πως είχαν ένα κίνητρο στη ζωή και το 15% δήλωσε πως ήταν πιο εύκολο να αντιμετωπίσουν θέματα της καθημερινής τους ζωής.

Μήπως ήρθε η στιγμή να αναζητήσεις ένα κολυμβητήριο ή ένα; γυμναστήριο με πισίνα;

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!