MEN'S GUIDE

Περπάτημα στον τοίχο: Η άσκηση που ίσως δεν έχεις δοκιμάσει [βίντεο]

Αν έχεις ασχοληθεί με το cross fit είναι πολύ πιθανό να έχεις ήδη δοκιμάσει να κάνεις αυτή την άσκηση και να γνωρίζεις το wall walk. Αν όχι καλό είναι να μάθεις αυτή την απλή άσκηση που σου προσφέρει πολλά.

Το περπάτημα στον τοίχο ή  wall walk ασκεί πίεση σε όλη την πλάτη (άνω και κάτω) δυναμώνοντάς την, ενισχύει τους κοιλιακούς, για να διατηρήσεις το σώμα σου σε ισορροπία συμμετέχουν οι πλάγιοι κοιλιακοί και ο ορθός, και τους μυς των ώμων ενώ βοηθά στη σταθερότητά σου. Επειδή πολλοί φοβούνται ότι θα πέσουν ο τοίχος σε βοηθά και σε στηρίζει. 

Οποιαδήποτε κίνηση που φέρνει τα πόδια και την καρδιά πάνω από το κεφάλι, τονώνει την υπόφυση και τον υποθάλαμο αδένα, βοηθώντας στη διατήρηση της χημικής ισορροπίας του οργανισμού. Διάβασε: 8 λόγοι για να κάνεις κατακόρυφο κάθε μέρα (ένας είναι το καλό σεξ)!

Πώς να κάνεις την άσκηση Περπάτημα στον τοίχο

Γυμνάζει: Μπράτσα, χέρια, στήθος, ώμους, πόδια

Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο

Απαιτούμενος εξοπλισμός: Κανένας

1 Τοποθέτησε τα χέρια σου στο πάτωμα. Τα πόδια σου να πατάνε πάνω στον τοίχο.

2 Περπάτησε με τα χέρια στο έδαφος και με τα πόδια στον τοίχο ώστε να έρθεις σε μια σχεδόν κατακόρυφη θέση και επέστρεψε στην αρχική θέση.

3 Για μην προσγειωθείς με το κεφάλι στο έδαφος, σφίξε τους κοιλιακούς σου και τους γλουτούς σου και διατήρησε το σώμα σου σε μια ευθεία καθόλη την διάρκεια της κίνησης.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!