MEN'S GUIDE

To παράκανες με το φαγητό αυτές τις μέρες; Tips για να έρθεις ξανά στα ίσα σου

Όσο και να προσπάθησες δεν τα κατάφερες να συγκρατηθείς και φέτος τα Χριστούγεννα έπεσες ξανά με τα μούτρα στο φαγητό; Δεν πειράζει γιατί δεν είσαι ο μόνος, αλλά επειδή πιθανά το ίδιο θα κάνεις και την Πρωτοχρονιά, καλό είναι αυτές τις μέρες να ακολουθήσεις μερικά tips για να ισορροπήσεις, έστω και προσωρινά, τη διατροφή σου.

Φάε λιγότερο και ασκήσου περισσότερο 

Αφού γνωρίζεις πως το παράκανες με το φαγητό τις προηγούμενες μέρες και πως πιθανά θα το παρακάνεις και την Πρωτοχρονιά, από σήμερα και αυτό το σαββατοκύριακο κάνε πιο δυνατή προπόνηση και φάε γεύματα με τουλάχιστον 300 – 500 λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα. 

Μην παρακάμπτεις γεύματα

Μην τιμωρείς τον εαυτό σου επειδή έφαγες πολύ στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια παρακάμπτοντας ένα ή δύο γεύματα. Αυτό θα σε κάνει να πεινάσεις περισσότερο και να πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό. Περιόρισε τις μερίδες σου και επίλεξε τροφές με πρωτεΐνη και πλούσιες σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και διατηρούν την πείνα υπό έλεγχο.

Περιόρισε τους υδατάνθρακες

Το σώμα σου προτιμάει να μεταβολίζει τα μακροθρεπτικά συστατικά με την ακόλουθη σειρά: υδατάνθρακες, λίπη και μετά πρωτεΐνες. Εάν καταναλώνεις λοιπόν πολλούς υδατάνθρακες, η ενέργεια από τα λίπη και τις πρωτεΐνες αποθηκεύονται ως σωματικό λίπος.

Πιες πολύ νερό

Ακόμη και μέσα στο χειμώνα το σώμα σου έχει ανάγκη για νερό και το πολύ κρύο μπορεί να σε αφήσει αφυδατωμένο, ειδικά δε εάν το παράκανες με το αλκοόλ. Πίνε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, αφού πιθανά θα πιεις ξανά πολύ αλκοόλ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το νερό δρα αποτοξινωτικά απομακρύνοντας και το επιπρόσθετο αλάτι που έχει πάρει ο οργανισμός από λιπαρές τροφές. 

Φάε σούπα λαχανικών

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό συμβάλλουν στην αποτροπή της πείνας και σε κάνουν να νιώθεις γεμάτος ενώ συμβάλλουν στη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι ακολουθούν αυτή τη συμβουλή τείνουν να παραμείνουν στο διατροφικό τους πρόγραμμα χωρίς να νιώθουν στέρηση ή πείνα.

Προσοχή με τη ζάχαρη

Ίσώς το παράκανες και με τα γλυκά, αλλά συνεχίζεις να θέλεις να φας και πάλι κάτι με ζάχαρη. Το σώμα μεταβολίζει τη ζάχαρη γρήγορα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μετά να ακολουθεί η υπογλυκαιμία. Για να αντισταθείς στη λαχτάρα των γλυκών, φτιάξε ένα χυμό με φρέσκα λαχανικά και ένα φρούτο ή φάε 3- 4 αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκα ή σύκα).

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!